Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ψηφοδέλτιο συστράτευσης και ρήξης

Το ψηφοδέλτιο της ΑΔΗΚ, προϊόν ευρύτερης συνεργασίας, παρουσίασε, χτες, ο υποψήφιος δήμαρχος Σ. Εργολάβος

Παρουσίαση του μεγαλύτερου μέρους των υποψηφίων του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Δημοτικής Κίνησης Γιαννίνων» έγινε, χτες το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η παράταξη σε ξενοδοχείο της πόλης. Το ψηφοδέλτιο προέκυψε από τη συνεργασία της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης», της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης», του ΔΗΚΚΙ αλλά και ευρύτερων δυνάμεων της πόλης. Εργάτες, εργαζόμενοι από το χώρο των επιστημών και των τεχνών, εργατοϋπάλληλοι, έμποροι, σπουδάζουσα και εργαζόμενη νεολαία απαρτίζουν τον αγωνιστικό συνδυασμό.

Οπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος της ΑΔΗΚ, Σ. Εργολάβος, το ψηφοδέλτιο είναι προϊόν πολιτικής και κοινωνικής αναγκαιότητας που προέκυψε ύστερα από την εξαγγελία της καθόδου του συνδυασμού στις δημοτικές εκλογές, τον περασμένο Ιούνη. Την παρουσίαση της προγραμματικής διακήρυξης, που έγινε τον Ιούλη, η οποία καθορίζει τους βασικούς στόχους της παράταξης. Και μέσα από μία πλούσια δράση σε παρεμβάσεις, κουβέντες και επαφές με εκατοντάδες Γιαννιώτες, Γιαννιώτισσες και φορείς της πόλης. Ο συνδυασμός συσπειρώνει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης, που αποβλέπουν στον κοινό αγώνα για μία Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικητική με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα του γιαννιώτικου λαού.

Ο Σ. Εργολάβος τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ψηφοδέλτιό μας δεν είναι προϊόν συναλλαγών και εκβιασμών που γίνονται, παραμονές των εκλογών, από τους γνωστούς κομματικούς και κρατικούς μηχανισμούς εξουσίας, οι οποίοι αποκρύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο των αλλαγών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και εμφανίζουν τους δικούς τους υποψηφίους ως ανεξάρτητους, για να αντλήσουν ψήφους από όλους τους χώρους και να συνδέσουν τα αποτελέσματα των εκλογών με τις κομματικές τους επιδιώξεις». Και πρόσθεσε: «Δεν έχει σχέση με τα ψηφοδέλτια των άλλων παρατάξεων, αυτά που περιλαμβάνουν τα ίδια πρόσωπα, που χειρίστηκαν κατά το χειρότερο τρόπο τις υποθέσεις της πόλης μας και του νομού, κατά τα τελευταία χρόνια. Που αρνήθηκαν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνταν η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, στάθηκαν μακριά από τα προβλήματα και τους αγώνες του γιαννιώτικου λαού».

Στη συνέντευξη ο υποψήφιος δήμαρχος απηύθυνε προς το γιαννιώτικο λαό κάλεσμα συστράτευσης σε αυτόν τον αγώνα. Τον κάλεσε να έρθει σε ρήξη με την κυρίαρχη πολιτική, να παλέψει για τη ζωή που του αξίζει και που δικαιούται, αξιοποιώντας τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο τόπος, χτίζοντας μέτωπο για την αντιμετώπιση των πολλών και χρόνιων προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ