Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Καταδικάστε τους!

Το νέο ματοκύλισμα των εργατών της ΔΕΗ καταγγέλλει σε ολόκληρη την εργατική τάξη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και θεωρεί ως ηθικούς αυτουργούς την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τη ΝΔ, που μαζί με το Συνασπισμό δημιούργησαν το νέο εργασιακό μεσαίωνα στους χώρους δουλιάς.

Η πολιτική του κεφαλαίου - υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ - που με τόση συνέπεια υπηρετεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει ασταμάτητα να ματώνει την εργατική τάξη. Το νέο έγκλημα που αυτή τη φορά έγινε στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 8 εργατών, 3 απ' αυτούς σοβαρά. Οι εργαζόμενοι αυτοί αναγκάστηκαν να δουλεύουν συνεχόμενα για 20 ώρες!

Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων από την κυβέρνηση, με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αυτόνομης Παρέμβασης» του ΣΥΝ, είχε για άλλη μια φορά τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας και όλους τους εργαζόμενους σε διαρκή αγώνα για την προστασία της ζωής τους μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Ο αγώνας αυτός σήμερα - σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία - παίρνει καινούρια πιο επείγοντα χαρακτηριστικά, ενόψει της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και των άλλων δημόσιων και κρατικών επιχειρήσεων.

Η οργάνωση, η συσπείρωση και η αντεπίθεση είναι σήμερα μονόδρομος για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και των συμφερόντων τους. Η κλιμακούμενη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, καταλήγει η Γραμματεία, με έναν τρόπο αποκρούεται: Με την καταδίκη αυτής της πολιτικής και σε συνδικαλιστικό και σε πολιτικό επίπεδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ