Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Είναι αγανακτισμένοι

Ψήφισμα της γενικής τους συνέλευσης

«Στις εκλογές της 9ης Απρίλη, η κυβέρνηση θα εισπράξει την αγανάκτηση των συνταξιούχων για τη σκληρή ανάλγητη και αντισυνταξιουχική πολιτική της», επισημαίνεται στο ψήφισμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης, που πραγματοποίησε η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Συγχωνευθέντων Ταμείων Λάρισας.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ακόμα: «Η κυβέρνηση, πιστή στις αποφάσεις της ΕΕ στους στόχους προς την ολοκλήρωση, το κλείδωμα της χώρας μας στην ΟΝΕ, εφαρμόζει την πιο σκληρή πολιτική της λιτότητας, ενώ έχει εξαπολύσει γενική επίθεση στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, με αποτέλεσμα να μας γυρίζει πίσω στο μεσαίωνα».

Το διεκδικητικό πλαίσιο, που θέτει η Ενωση Συνταξιούχων Λάρισας, είναι: Επανασύνδεση των κατώτερων ορίων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και 18 λόγω χηρείας. Κατάργηση των τριών αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ. Αυξήσεις που να στηρίζουν το πενιχρό εισόδημα των συνταξιούχων και την καταβολή ποσού για την κάλυψη της απώλειας. Αφορολόγητο όριο 3.000.000 και τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων πάνω από 40%. Να ληφθούν μέτρα για τη στήριξη του ΙΚΑ, να εισπραχτούν τα οφειλόμενα προς αυτό και να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή. Φτηνό και καλής ποιότητας φάρμακο και συμμετοχή 10% για όλους. Αμεση λειτουργία μονάδας τεχνητού νεφρού και λειτουργία του Περιφερειακού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Καταλήγοντας, στο ψήφισμά τους οι συνταξιούχοι προειδοποιούν ότι «στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτά τα αιτήματά μας, θα αγωνιστούμε με όλους τους συνταξιούχους της χώρας μέχρι την πλήρη ικανοποίησή τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ