Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζει το «VideoDance»

Από την ταινία «Meg Stuart's Alibi»
Από την ταινία «Meg Stuart's Alibi»
Αρχίζει σήμερα στην Αθήνα, στο Πάρκο Στρατού (Κατεχάκη) και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κόμικς, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Χορού «VideoDance».

Πρόκειται για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με την οποία παρουσιάζεται η νέα διεθνής παραγωγή του ιδιαίτερου αυτού κινηματογραφικού είδους. Φέτος περιλαμβάνονται 76 ταινίες μικρού, μεσαίου και μεγάλου μήκους από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, χωρισμένες στις παρακάτω θεματικές ενότητες: «Σώμα/ Εικόνα: η αποσπασματική πραγματικότητα» (όπου θα προβληθεί σε παγκόσμια πρώτη η ταινία «Meg Stuart's Alibi» του Maarten Vanden Abeele με παρόντα τον σκηνοθέτη), «Βελγική σκηνή», «Γερμανικός εξπρεσιονιστικός χορός και κινηματογράφος», «Αιγυπτιακή κινηματογραφική μουσική κωμωδία της δεκαετίας του '50». Αυτά τα αφιερώματα βασίζονται στα αρχεία της γαλλικής ταινιοθήκης ταινιών χορού.

Οι υπόλοιπες ενότητες θα φιλοξενήσουν ταινίες περισσότερο πειραματικού ή νεωτεριστικού χαρακτήρα, αλλά και ταινίες στις οποίες ο ρόλος του χορογράφου και του σκηνοθέτη είναι εναλλασσόμενος. Επίσης, θα προβληθούν και οι δύο και μοναδικές ελληνικές ταινίες χορού της περασμένης χρονιάς, «Wannabees» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαρκαντωνάτου και χορογραφίας Νίκου Λαγουσάκου και «Λίγο πριν» του Δημήτρη Εμμανουηλίδη και της Δάφνης Στεφάνου αντίστοιχα.

Οι προβολές στην Αθήνα θα ολοκληρωθούν στις 15/9 και από τις 13-19/9 θα επαναληφθούν στη Θεσσαλονίκη, στο «Ολύμπιον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ