Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Το «Βήμα της Κυριακής» γράφει ότι «οι αστυνομικοί αρνούνται να αποκαλύψουν κατά πόσον γνωρίζουν ποιος και πού τον έκρυβε. Οι αρχές πιστεύουν ότι δεν υπήρξε κανένα ιδιαιτέρως μεγάλο δίκτυο υποστήριξης». Δημοσίευμα της εφημερίδας υποστηρίζει πως οι αρχές έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε μια γυναίκα που συνδέει ΕΛΕ και «17Ν». Επίσης ότι οι αρχές μελετούν αν θα προχωρήσουν στη σύλληψη ενός ατόμου με σημαντικό περιφερειακό ρόλο στη δράση της «17Ν». Το άτομο αυτό έχει απασχολήσει παλαιότερα τις αστυνομικές αρχές. Ρεπορτάζ αναφέρεται στην «1η Μάη» που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την εξάρθρωση των υπόλοιπων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η «Καθημερινή της Κυριακής» σημειώνει ότι υπάρχουν στοιχεία για 103 μέλη του ΕΛΑ και άλλων ομάδων. Επίσης πως τρομοκρατικές οργανώσεις εκμεταλλεύθηκαν την αλληλεγγύη προς τους Παλαιστινίους για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους που ήταν η άντληση χρηματοδότησης και το εμπόριο όπλων. Οσον αφορά το «δίκτυο φιλοξενίας» του Δ. Κουφοντίνα, γράφει ότι είχε μείνει ορισμένες μέρες ακόμη και χωρίς τροφή, όταν αυτοί που τον φρόντιζαν θεωρούσαν ότι βρίσκονταν σε στενό κλοιό και δεν μπορούσαν να τον επισκεφθούν.

Το «Καρφί» επισημαίνει ότι ύποπτα για κρησφύγετο του Δ. Κουφοντίνα, είναι τρία σπίτια γνωστών του στην Αθήνα.

Η «Χώρα» γράφει πως η κοινή γνώμη προετοιμάστηκε με άρθρα στον Τύπο και εκπομπές στην τηλεόραση για μεγάλο χτύπημα κατά της ανέπαφης «17Ν». Επίσης γράφει ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν τον τρόπο να διεισδύουν σε εξτρεμιστικές οργανώσεις και δεν ξεχνούν ποτέ τα δολοφονημένα στελέχη τους.

Το «Εθνος» γράφει πως οι αρχές αναζητούν δυο γυναίκες κι έναν άνδρα που διέμεναν κοντά στη σκηνή του Δ. Κουφοντίνα στο Αγκίστρι, ενώ το ζητούμενο για την Αστυνομία είναι πού βρισκόταν πριν πάει στο νησί. Ρεπορτάζ της εφημερίδας από το νησί αναφέρει ότι ο Δ. Κουφοντίνας έτρωγε σε εστιατόρια και ψώνιζε από καταστήματα χωρίς να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για καταζητούμενο. Ιδιοκτήτρια ταβέρνας ισχυρίστηκε ότι «δεν έδειχνε άτομο που το έψαχναν, ούτε έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις». Επίσης η εφημερίδα αναφέρεται σε δηλώσεις της Μαρίας Χολέβα-Τσιντερη, την οποία το κυριακάτικο «Καρφί» την εμφάνισε ως την πληροφοριοδότρια που το 1992 είχε δώσει στοιχεία στις αρχές για επικείμενο χτύπημα της «17Ν». Ακολούθησε το φιάσκο της ΕΛΑΣ στην οδό Ριανκούρ. Μέσω του δικηγόρου της, υποστήριξε ότι είναι εντελώς άσχετη με το θέμα.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» επισημαίνει ότι η ΕΛΑΣ κάνει έρευνες σε Ζωγράφου και Κυψέλη για να εντοπίσει τυχόν κρησφύγετο του Δ. Κουφοντίνα και εκτιμάται πως τον περιέθαλπαν σε περισσότερα σπίτια. Επίσης γράφει ότι στις 10 Ιούλη παράγγειλε γυαλιά από κατάστημα οπτικών στην Πατησίων.

Η «Απογευματινή» ρωτά πώς είναι δυνατόν ο Δ. Κουφοντίνας να ζει για μέρες σε αντίσκηνο και να εμφανίζεται στις αρχές «κατάλευκος και καλοσιδερωμένος, φρεσκοξυρισμένος και με μαλλί κομμωτηρίου».

Τα «Νέα» αναφέρουν ότι η εξάρθρωση της «17Ν» συνοδεύτηκε από δυο παγκόσμιες πρωτοτυπίες. Κανένας αρχηγός τρομοκρατικής οργάνωσης δεν αρνήθηκε τα πάντα μετά τη σύλληψή του, όπως κάνει ο Α. Γιωτόπουλος. Και δεν υπάρχει προηγούμενο κορυφαίου τρομοκράτη που να παραδόθηκε οικειοθελώς στις αρχές, όπως έκανε ο Δ. Κουφοντίνας. Σε ρεπορτάζ αναφέρεται πως στο Αγκίστρι, σερβιτόρος που τον εξυπηρετούσε ως πελάτη σε ταβέρνα του νησιού, δήλωσε ότι ο Δ. Κουφοντίνας ήταν λιγομίλητος και απέφευγε τις παρέες. Οδηγός τοπικού λεωφορείου τον είχε δει μέσα στους επιβάτες. Εξάλλου σε άλλο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας ήρθε σε επαφή στην Αίγινα, με ορισμένους Ελληνες και ξένους του αντιεξουσιαστικού χώρου, που έχουν κατοικίες στο νησί.

Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει ότι η αλλαγή πλεύσης του Σάββα Ξηρού έγινε επειδή εκτίμησε πως δεν έχει πλέον κίνητρα συνεργασίας με τις αρχές, αφού «οι κατηγορούμενοι αντιλαμβάνονται ότι η ομολογία και η συνεργασία δεν τους εξασφαλίζουν αυτόματα ελαφρότερες ποινές». Σε δημοσίευμα της εφημερίδας από το Αγκίστρι, αναφέρεται σε μαρτυρία κατοίκου που τον είδε να τρώει σε ταβέρνα με άλλους δυο άνδρες. Εξάλλου υπάλληλος καταστήματος υποστηρίζει πως η μπλούζα που φορούσε ο Δ. Κουφοντίνας κατά την παράδοσή του, αγοράστηκε από το μαγαζί που εργάζεται.

Η «Αυριανή» υποστηρίζει ότι σε πληρωμένο συμβόλαιο γράφτηκε το όνομα του δολοφονημένου από την «17Ν» διοικητή της ΕΤΕ Μ. Βρανόπουλου. «Η Χώρα» αναφέρεται σε δημοσίευμα του κυριακάτικου «Βήματος» στο οποίο αναφέρεται πως ο Μ. Χρυσοχοΐδης είχε διαβεβαιώσει πριν 15 μέρες τον πρωθυπουργό ότι «με τον Κουφοντίνα δε θα υπάρξει πρόβλημα». Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι δολοφονίες έγιναν για να φύγουν από τη μέση άνθρωποι που ήταν πολιτικά εμπόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ