Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δεν ήταν τυχαίο

Ανακοίνωση της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ

Το ατύχημα που έγινε τη νύχτα του Σαββάτου στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη δεν ήταν τυχαίο.

Είναι η εικόνα της ισχυρής Ελλάδας της ανάπτυξης και της ευημερίας, που διαφημίζει η κυβέρνηση διά στόματος του πρωθυπουργού.

Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται στη ΔΕΗ μετά τη μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση, αυξάνοντας την κιλοβατώρα και μειώνοντας το εργατικό κόστος, με τη μείωση του προσωπικού, την εντατικοποίηση της δουλιάς και την κατάργηση ακόμα και στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας.

Είναι το αποτέλεσμα της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» του ΣΥΝ.

Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει πλέον καμία αξία. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να αυξάνονται όσο γίνεται τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οταν στην Ελλάδα το κόστος των εργατικών ατυχημάτων κάθε χρόνο ξεπερνά τα 40 δισ. δραχμές και η νοσηλεία των εργατών που σακατεύονται τα 400 δισ. δραχμές, για να μην πληρώνουν αυτοί που πρέπει να πληρώσουν ώστε να ληφθούν μέτρα ασφαλείας, σημαίνει ότι τους έρχεται φθηνότερα να σκοτώνονται και να σακατεύονται οι εργάτες.

Είναι ανάγκη, λοιπόν, οι εργαζόμενοι να αντισταθούν σ' αυτήν την κατάσταση και να αναδείξουν το μέγεθος του προβλήματος και την ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στα θύματα και τις οικογένειές τους, καλεί τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Μεγαλόπολης και όλους τους εργαζόμενους της Αρκαδίας σε διαρκή αγώνα μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες και υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, για την προστασία της ζωής τους, μέχρι την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ