Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ»
Στο όνομα της ΑΕΚ τα συμφέροντα επιβουλεύονται το Αλσος

Ναι στην ανακατασκευή του γηπέδου, χωρίς όμως καμία επέκταση σε βάρος του Αλσους και προπαντός όχι στη δημιουργία εμπορικών και άλλων εγκαταστάσεων

ICON

Επέκταση των χώρων του σταδίου της ΑΕΚ προς το Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας, προτείνει με τροπολογία, που πρόσφατα κατέθεσε στη Βουλή, η κυβέρνηση. Οι ρυθμίσεις προβλέπουν νέα οριοθέτηση του χώρου, όπου είναι δυνατή η δόμηση με μετατόπιση της ρυμοτομικής γραμμής σε απόσταση 136 μέτρων από τις πλευρές του σταδίου, που βρίσκονται στο Αλσος. Τα παραπάνω επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση - καταγγελία η «Δημοκρατική Συνεργασία Ν. Φιλαδέλφειας».

Στην τροπολογία, σημειώνει η «Δημοκρατική Συνεργασία», αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για επέκταση «σε παραχωρούμενη κατά χρήση δημόσια έκταση στο Αθλητικό Σωματείο με την επωνυμία ΑΕΚ» και επιτρέπεται, με την ίδια τροπολογία, η οικοδόμηση ψυχαγωγικών εγκαταστάσεων, εμπορικών χρήσεων, ενώ παράλληλα ορίζεται ο νέος συντελεστής δόμησης 2.

Το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. «Η Δημοκρατική Συνεργασία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «καταγγέλλει τη σημερινή δημοτική αρχή που παρουσίασε τις προτάσεις της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, αλλά και τις δημοτικές παρατάξεις που υπερψήφισαν μαζί με τη δημοτική αρχή το σχέδιο που παρουσίασε η Ερασιτεχνική, τάχα μου, ΑΕΚ». Είναι γνωστό, σημειώνεται σε άλλο σημείο, πως ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είναι και πρόεδρος της ΚΑΕ, ενώ σαφές είναι το γεγονός πως μετά την Ολυμπιάδα η χρήση - εκμετάλλευση των χώρων θα είναι στην ιδιοκτησία των δύο κατά βάση εταιριών (ΠΑΕ και ΚΑΕ ΑΕΚ).

Η πρόταση που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», προβλέπει μεταξύ άλλων και την επέκταση του σταδίου προς το Αλσος, με τη διαμόρφωση πεζόδρομου τριών μέτρων μήκους «τάχα για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του σταδίου, των ψυχαγωγικών, εμπορικών και λοιπών εγκαταστάσεων». Να σημειωθεί πως, με την εν λόγω τροπολογία, το πλάτος των πεζόδρομων προβλέπεται στα δέκα μέτρα. Με την απόφασή της αυτή, σημειώνεται στην καταγγελία, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου «άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή τροπολογία».

Η θέση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας»

Η θέση της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», όταν είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του σταδίου της ΑΕΚ, ήταν η εξής, όπως αναλύεται μέσα από την ανακοίνωση: «Ναι στην ανακατασκευή του γηπέδου στα όρια της ρυμοτομικής και οικοδομικής γραμμής στα οποία της είχαν παραχωρηθεί κατά χρήση, για χρήση ερασιτεχνική με βάση το παραχωρητήριο, καμιά επέκταση προς το Αλσος, όπως και ενάντια στη δημιουργία ψυχαγωγικών, εμπορικών και λοιπών εγκαταστάσεων». Θέση η οποία μειοψήφησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Δυστυχώς για τους Φιλαδελφειώτες και τις Φιλαδελφειώτισσες», συνεχίζει η «Δημοκρατική Συνεργασία», «πολλοί απ' αυτούς που συμμετέχουν σήμερα στη διαπαραταξιακή επιτροπή για τη "Σωτηρία του Αλσους", αλλά και αυτούς που θεωρούν ότι εξουσιοδοτήθηκαν "εν λευκώ" με την ψήφο του Φιλαδελφειώτικου λαού, ψήφισαν υπέρ του σχεδίου της ΑΕΚ και της πρότασης της Δημοτικής Αρχής».

Η «Δημοκρατική Συνεργασία», αφού εκφράζει τη σιγουριά της πως τόσο οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, όσο και οι κάτοικοι της πόλης, θα υπερασπιστούν το Αλσος και θα παλέψουν να ανατρέψουν στην πράξη αυτή τη (ν)«τροπολογία», όπως χαρακτηριστικά την αναφέρει, καλεί το Φιλαδελφειώτικο λαό να υψώσει το ανάστημά του «ενάντια σε όλους αυτούς που εκχωρούν και θέλουν να μετατρέψουν το Αλσος σε πάρκο με εμπορικές χρήσεις».

«Καλούμε το Φιλαδελφειώτικο λαό», καταλήγει η ανακοίνωση, «να καταδικάσει και με την ψήφο του όλους αυτούς που συμμετέχουν για λόγους ψηφοθηρικούς στη διαπαραταξιακή επιτροπή για τη "Σωτηρία του Αλσους", όταν με την ψήφο τους συνυπέγραψαν την καταδίκη του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ