Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Θέατρο
Λυρική «Λυσιστράτη» στην Επίδαυρο

Στην Επίδαυρο θα παρουσιαστεί (Σάββατο) η «Λυσιστράτη» του Μίκη Θεοδωράκη. Η λυρική κωμωδία συμπληρώνει την τετραλογία του συνθέτη με θέματα του αρχαίου δράματος (προηγήθηκαν οι τρεις όπερές του, «Μήδεια», «Ηλέκτρα» και «Αντιγόνη»). Βασισμένη στην ομώνυμη αριστοφανική κωμωδία, η «Λυσιστράτη», σε λιμπρέτο του συνθέτη, αποτελεί ύμνο στην ειρήνη. Το αντιπολεμικό μήνυμα του έργου τονίζεται με πολλές σύγχρονες μουσικές και δραματικές αναφορές, που το καθιστούν ιδιαίτερα επίκαιρο.

Η παράσταση, που ανέβηκε σε παγκόσμια πρώτη τον περασμένο Απρίλιο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Λυρικής Σκηνής και τελεί υπό την αιγίδα της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μ. Θεοδωράκης, μεταξύ άλλων, είπε πως η «Λυσιστράτη» είναι ένα «λαϊκό έργο με την ευρεία έννοια» και ότι «από το 1964 μέχρι σήμερα είναι η πρώτη φορά που το κράτος πληρώνει έργο μου».

Στην παράσταση συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Μιχαηλίδη, τα σκηνικά - κοστούμια του Διονύση Φωτόπουλου, η μουσική διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου. Τους ρόλους ερμηνεύουν: Δάφνη Ευαγγελάτου (Λυσιστράτη), Ιωάννα Φόρτη (Κλεονίκη), Αλεξάνδρα Παπατζιάκου, Δημήτρης Καβράκος, Ζάχος Τερζάκης, Χριστόφορος Σταμπόγλης κ.ά. Στο ρόλο του ποιητή ο Γιώργος Νταλάρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ