Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
Τετράωρη στάση εργασίας και διαμαρτυρία στο ΠεΣΥ

Τετράωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 1 μ.μ.) και παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Σύστημα Υγείας (ΠεΣΥ) Ηπείρου πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί των νοσοκομείων της Ηπείρου, αντιδρώντας στην περικοπή των προγραμμάτων εφημεριών των νοσοκομείων, εξαιτίας της πολιτικής περικοπών των κονδυλίων που εφαρμόζουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου (ΕΙΝΗ), στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι γιατροί των Νοσοκομείων «Χατζηκώστα», Αρτας και Δουρούτης.

«Με τις περικοπές που γίνονται στα προγράμματα εφημερίας, τμήματα των νοσοκομείων δεν έχουν εφημερεύοντα γιατρό ή οι εργαζόμενοι κάνουν απλήρωτες εφημερίες, προκειμένου να "κρατηθεί" σε ένα όριο ασφαλείας η λειτουργία τους», επισήμανε στο «Ρ» ο Απ. Τασούλας, γενικός γραμματέας της ΕΙΝΗ, επισημαίνοντας ότι οι περικοπές εφημεριών έρχονται να προστεθούν στα ήδη οξυμένα προβλήματα των ελλείψεων προσωπικού, των ράντζων, των ελλείψεων υποδομής.

Οι γιατροί των νοσοκομείων απαιτούν να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου να εφημερεύουν τα νοσοκομεία με βάση τις προτάσεις των επιστημονικών τους οργάνων, που εξασφαλίζουν την ασφαλή λειτουργία τους. Ακόμα, να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις σε ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Αρτας και το «Χατζηκώστα», ώστε να υπάρχει ένας ελάχιστος αριθμός Ιατρικού Προσωπικού για την ουσιαστική κάλυψη και της εφημερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ