Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΖΩΝΗΣ
Εισπράττουν μόνο «θα», απαντούν με αγώνα

Με συγκέντρωση έξω από το κατάστημα του ΟΑΕΔ στο Κερατσίνι και συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής λεωφόρου Δημοκρατίας, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης συνέχισαν και χτες τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλιά, στην ίδια τη ζωή, για να αποτρέψουν τον αργό θάνατο που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στη Ζώνη. Οι εργατοτεχνίτες απαίτησαν την καταβολή τώρα του έκτακτου εποχιακού επιδόματος ύψους 250 χιλιάδων δραχμών σε όλους τους ανέργους και να παρθεί απόφαση για την τακτική τους επιδότηση μέχρι να «ξαναπιάσουν δουλιά».

Παράλληλα, με την αγωνιστική τους κινητοποίηση συνδικαλιστική αντιπροσωπεία των σωματείων της Ζώνης συναντήθηκε με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Ανωμερίτη, από τον οποίο απαίτησαν μεταξύ άλλων, να δοθούν οι κατασκευές των δέκα πλοίων που προορίζονται για τις άγονες γραμμές στο Πέραμα και να συσταθεί δημόσιος φορέας για την οργάνωση, διαχείριση και χωροθέτηση της Ζώνης. Ακόμα, επισήμαναν το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που η Ζώνη κινδυνεύει με λουκέτο, οι ιδιοκτήτες των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας επιδοτούνται με «ζεστό» χρήμα ύψους 45 δισ. δρχ., ενώ τους έχει εξασφαλιστεί δουλιά για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Η συνάντηση αυτή χαρακτηρίστηκε από όλους τους συνδικαλιστές «ανούσια», καθώς ο υπουργός επιδόθηκε σε νέα «θα» χωρίς, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, «αντίκρισμα». Οι κινητοποιήσεις τους θα κλιμακωθούν αύριο με συγκέντρωση που θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ