Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ" ΣΤΟ ΙΚΑ
Συνεχίζεται η πορεία υποβάθμισης του ιδρύματος

Απύθμενη προκλητικότητα προς τους γιατρούς του ΙΚΑ, που βρίσκονται εδώ και ενάμιση χρόνο σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων τους, επιδεικνύουν η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΙΚΑ, συνεπικουρούμενες από την αποπροσανατολιστική και αδιέξοδη τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών του κλάδου.

Μόλις χτες η διοίκηση του ΙΚΑ, επιχειρώντας να ποινικοποιήσει τους αγώνες των γιατρών, τους έσυρε για πέμπτη φορά σε διάστημα ενάμιση χρόνου στα δικαστήρια, ζητώντας να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) για τις 16-20 του Σεπτέμβρη, με το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει την πλειοψηφία των αιτημάτων. Ετσι, μετά από έναν και πλέον χρόνο κοροϊδίας και ψεύτικων υποσχέσεων για την ικανοποίηση των αιτημάτων των γιατρών και κυρίως του αιτήματος για μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων - κοροϊδία στην οποία ενέδωσαν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου - η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι πίσω από τους προσχηματικούς διαλόγους κρύβεται ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων.

Η υπόθεση δεν εκδικάστηκε τελικά αφού λίγες ώρες πριν την εκδίκαση, που είχε οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, συνεδρίασε η Ολομέλεια της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αναστολή των κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματιστεί για τις 16-20 του Σεπτέμβρη.

Λίγες ώρες αργότερα η διοίκηση του ΙΚΑ εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα: «Συμφωνία με τους γιατρούς του ΙΚΑ». Σε αυτήν ισχυρίζεται ότι επιτεύχθηκε «εργασιακή ειρήνη μετά από πολύμηνο διάλογο με τους γιατρούς του Ιδρύματος».

«Η διοίκηση του ΙΚΑ, αντί να δώσει ουσιαστική λύση στα προβλήματα των γιατρών και των ασφαλισμένων, προσέφυγε για μια ακόμα φορά στην απαράδεκτη τρομοκρατική μέθοδο της ποινικοποίησης της απεργίας. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας των γιατρών, πιστή στην αποπροσανατολιστική, αδιέξοδη, συμβιβαστική πολιτική της, σύρθηκε για άλλη μια φορά στη διαιτησία, στην αναστολή της απεργίας και στην υποβάθμιση και στον περιορισμό του διεκδικητικού πλαισίου, ιδιαίτερα των κρίσιμων προβλημάτων των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ. Η ανακοίνωση του ΔΣ του ΙΚΑ επιβεβαιώνει το ξεπούλημα των αγώνων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ) Γιατρών ΙΚΑ.

Η ΔΗΠΑΚ ασκεί σοβαρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική και στη διοίκηση του ΙΚΑ, που υποβαθμίζουν και ιδιωτικοποιούν το δημόσιο σύστημα Υγείας, και καλεί τους γιατρούς να συσπειρωθούν σε Επιτροπές Αγώνα, να αγνοήσουν τις συμβιβασμένες ηγεσίες, να συνεργαστούν με τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΙΚΑ, να συνταχθούν με το ασυμβίβαστο λαϊκό κίνημα και να διεκδικήσουν μονιμοποίηση όλων των γιατρών του ΙΚΑ, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας, αναβαθμισμένο για όλους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παράνομη απεργία εν ονόματι της... Συνόδου! (2003-06-20 00:00:00.0)
Δόλωμα με έγκριση προκήρυξης 550 θέσεων (2002-11-20 00:00:00.0)
Η απεργία των γιατρών (2002-02-12 00:00:00.0)
Αρχίζουν αύριο πενθήμερη απεργία (2002-02-05 00:00:00.0)
Προς νέες κινητοποιήσεις (2001-10-26 00:00:00.0)
Διαγκωνισμοί με φόντο την κυβερνητική αδιαλλαξία (2001-07-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ