Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Διαδήλωση ενάντια στους χειρισμούς Μπερλουσκόνι

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλοί έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην πλατεία Σαν Τζιοβάνι, στη Ρώμη, το Σάββατο,14 Σεπτέμβρη. Με αυτό τον τρόπο ήθελαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο νέο νόμο που πέρασε πρόσφατα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Σ.Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπεται στους κατηγορούμενους να ζητούν νέα δίκη, αν υπάρχει θεμιτή υποψία... ότι οι δικαστές είναι προκατειλημμένοι. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, ο Μπερλουσκόνι και ορισμένοι συγκατηγορούμενοί του έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν από το Μιλάνο, όπου ισχυρίζονται ότι η δικαστική αρχή θεωρείται προκατειλημμένη εναντίον τους, σε άλλη πόλη τις υποθέσεις τους.

Ο σκηνοθέτης, Νάνι Μορέτι, που θεωρήθηκε ως ο εμπνευστής της διοργάνωσης, άσκησε αυστηρή κριτική και στην ηγεσία του αντιπολιτευόμενου κόμματος της «Ελιάς», κατηγορώντας τη για έλλειψη πρωτοβουλίας, θάρρους και αξιοπιστίας.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πολιτική Μπερλουσκόνι, αλλά και σε συμμετοχή της Ιταλίας σε μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράκ, φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα και καθιστώντας σαφές ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης δε συνηγορεί σε μια τέτοια απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ