Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Παρών» της ζωντανής νεολαίας

Παρά τη ματαίωση, λόγω της ισχυρής βροχής, των εκδηλώσεων της τρίτης μέρας του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» στη Λάρισα, πολλοί Λαρισαίοι, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι, δίνοντας το «παρών» τους τις δύο πρώτες μέρες πιστοποίησαν τη μεγάλη επιρροή που έχουν η ΚΝΕ και το ΚΚΕ στο λαό της περιοχής.

Ο χώρος του Κηποθέατρου που «υποδέχτηκε» τις εκδηλώσεις ήταν άψογα διαμορφωμένος, καθώς με τη δουλιά, τον ενθουσιασμό και το μεράκι των οργανώσεων της ΚΝΕ είχε μετατραπεί σε μια όμορφη «κόκκινη» πολιτεία. Στις δύο εξέδρες του Φεστιβάλ, τα πανό που υπήρχαν «καλούσαν» στη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου Πάλης. Απέναντι από την κεντρική είσοδο ξεχώριζε αυτό με το σύνθημα «Στους δήμους και στις νομαρχίες ψήφισε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ» και ακολουθούσαν τα περίπτερα, τα θέματα των οποίων αφορούσαν στους λαϊκούς αγώνες.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ έγινε συζήτηση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία συμμετείχαν ο Χρ. Χαλκιάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία και η Μαρία Γαβαλά, γραμματέας του ΝΣ Λάρισας και μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ καθώς και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το τη Δημοτική Συνεργασία Λάρισας.

Το Σάββατο το βράδυ έγινε μεγάλη συναυλία με το Μ. Πασχαλίδη - η συναυλία του Δ. Μητροπάνου, την Κυριακή, δεν έγινε εξαιτίας της βροχής - ακολούθησε λαϊκό γλέντι, ενώ στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πολλά ερασιτεχνικά συγκροτήματα, όπως κάθε χρόνο.

Το βράδυ του Σαββάτου, μίλησε ο Γ. Καλύβας, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος αναφερόμενος στην επιτυχία των εκδηλώσεων του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» σε όλη την Ελλάδα τόνισε ότι δείχνει τις ανεβασμένες διαθέσεις της νεολαίας παρά και ενάντια στις επιδιώξεις των κυβερνώντων. Και υπογράμμισε ότι η ΚΝΕ δεν περιγράφει απλά το πρόβλημα, αλλά καταδεικνύει τον ένοχο, προτείνει τη λύση. Τόνισε ότι οι νέοι μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με τη συνολική πολιτική και στη μάχη αυτή των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ρίχνοντας ανυπόταχτη ψήφο με την υπερψήφιση των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ. Μπορούν, κατέληξε, να έρθουν σε σύγκρουση παίρνοντας τη θέση τους στους αγώνες, στο Μέτωπο για μια διαφορετική εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ