Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ενα δρώμενο με νόημα

Ο Σημίτης επικεφαλής του «χαφιεδολογικού γραφείου»

Motion Team

Ο Σημίτης επικεφαλής του «χαφιεδολογικού γραφείου»
Τα φώτα έσβησαν. Ξαφνικά ασφαλίτες με τους φακούς αναμμένους άρχισαν να επιτίθενται, να συλλαμβάνουν επιδεικτικά ορισμένους νέους κυρίως και να τους οδηγούν σε προεπιλεγμένο χώρο. Ζητούν τρίχες για έλεγχο DNA, ταυτότητες για εξακρίβωση στοιχείων.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επικεφαλής του «γραφείου ευρέσεως χαφιεδολογικής εργασίας», κάνει τις προσλήψεις των «χαφιέδων» στο πλαίσιο του προγράμματος αντιμετώπισης της ανεργίας. Πρωτοστατεί στην επάνδρωση των μηχανισμών, που μετά από ειδική εκπαίδευση -στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας- θα στραφούν ενάντια στο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα.

Από τα μεγάφωνα η ψυχρή - απειλητική φωνή ανακοινώνει: «Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα αν συνεργαστείτε με τις αρχές. Για το καλό όλων, όσοι έχουν σχέση με σωματεία και συλλόγους, όσοι συνδικαλίζονται, όσοι ασπάζονται ανατρεπτικές ιδέες προς τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καλούνται να παραδοθούν άμεσα, βοηθήστε το έργο των αρχών, καταδώστε όσους θεωρείτε ύποπτους.

Οσοι με ζήλο και αυτοθυσία ανταποκριθούν στο καθήκον θα προτιμηθούν για πρόσληψη στο γραφείο χαφιεδολογικής εργασίας που ήδη λειτουργεί, με ευθύνη της ΕΕ και με την εγγύηση του αναγνωρισμένου οργανισμού κρατικών και παρακρατικών υποθέσεων της europol».

Το δρώμενο που παρουσιάστηκε στο χώρο του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ του Σαββάτου, περιέγραψε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το τι σχεδιάζεται να συμβεί το επόμενο διάστημα. Και έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα, πως η νεολαία γνωρίζει, γι' αυτό προειδοποιεί: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Του λαού η πάλη θα τη σπάσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ