Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αύριο στη Λάρισα το παναγροτικό συλλαλητήριο

Ο αγώνας για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής είναι μονόδρομος, επισημαίνει η ΠΑΣΕ

Μήνυμα συνέχισης του ανυποχώρητου και μακροχρόνιου αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, θα στείλουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στο πανθεσσαλικό - παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στη Λάρισα. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου οι αγρότες από κάθε νομό θα κατευθυνθούν με πορείες, ξεκινώντας από τα σημεία των προσυγκεντρώσεων που θα πραγματοποιήσουν.

Για τη διευκόλυνση της μεταφοράς των αγροτών στη Λάρισα, οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής έχουν ναυλώσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν παρατεταγμένα από κάθε νομό της Θεσσαλίας. Οι αγρότες της Καρδίτσας θα ξεκινήσουν από την Ιτέα και των Τρικάλων από το Ζάρκο. Την αγωνιστική τους άφιξη στη Λάρισα προετοιμάζουν και οι αγρότες της Μαγνησίας.

Ολες αυτές τις μέρες κλιμάκια των αγροτικών οργανώσεων πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες στα χωριά και τις επαρχίες των νομών της Θεσσαλίας, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, προκειμένου να στείλουν μήνυμα συνέχισης του μακροχρόνιου αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στηρίζει η ΝΔ και να απαιτήσουν την εφαρμογή μιας άλλης φιλοαγροτικής πολιτικής που θα στηρίζει το εισόδημά τους και δε θα τους ξεκληρίζει από τα χωράφια τους.

Το πανθεσσαλικό - παναγροτικό συλλαλητήριο αποτελεί συνέχεια των αγροτικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις επαρχίες και στους νομούς της περιοχής το περασμένο διάστημα.

Τα αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών αφορούν στην κατάργηση όλων των αντιαγροτικών κανονισμών και μέτρων της ΕΕ, που επιβάλλουν περιορισμούς στην παραγωγή και πρόστιμα συνυπευθυνότητας, στη λήψη μέτρων για την ουσιαστική ρύθμιση των χρεών προς την ΑΤΕ, στη μείωση του κόστους παραγωγής, στην κατασκευή έργων υποδομής στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, στην αύξηση των συντάξεων, στην ουσιαστική ενίσχυση των νέων αγροτών. Ταυτόχρονα οι αγρότες απαιτούν την παύση των διώξεων σε βάρος τους, καταγγέλλοντας τη «βιομηχανία των αγροτοδικείων» που έχει στήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε πολλές περιοχές της χώρας, δικάζοντας και καταδικάζοντας χιλιάδες αγωνιστές της αγροτιάς για τη συμμετοχή τους στις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, παρά και ενάντια στη νομοθετική ρύθμιση που ψήφισαν όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου για παραγραφή των «αδικημάτων» που «διέπραξαν» μέχρι το 1997.

Με τη συμμετοχή τους στο αυριανό συλλαλητήριο οι αγρότες της Θεσσαλίας θα στείλουν, επίσης, σαφέστατο μήνυμα καταδίκης της κοροϊδίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σε βάρος τους, προειδοποιώντας ότι με την ψήφο τους στις εκλογές του Απρίλη θα «μαυρίσουν» το δικομματισμό και όλους όσοι συμφωνούν και στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που τους ξεκληρίζει από τα χωράφια τους.

Η ΠΑΣΕ

Σε ανακοίνωση - κάλεσμά της, η ΠΑΣΕ καλεί τους αγρότες της Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να σταματήσουν τον αντιαγροτικό κατήφορο της κυβέρνησης, για να διατρανώσουν την απόφασή τους πως ο αγώνας για τη διάσωση των αγροτικών νοικοκυριών θα γίνει πιο δυνατός, ενωτικός και νικηφόρος και να απαιτήσουν λύσεις στα ζητήματα αιχμής και στα πάγια και ζωτικής σημασίας αιτήματα που επανειλημμένα έχουν τεθεί στην κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν το παρόν και το μέλλον της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ο δίκαιος αγώνας μας είναι το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας. Για όλους τους αγρότες αυτός ο αγώνας επιβίωσης για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής αποτελεί μονόδρομο και πρέπει να πάρει χαρακτηριστικά μαζικού ξεσηκωμού. Η μαζική συμμετοχή στο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο αποτελεί την καλύτερη απάντηση και είναι ικανή να σταματήσει την αντιαγροτική πολιτική ενόψει και των βουλευτικών εκλογών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσκέψεις προετοιμασίας του πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου (2017-10-03 00:00:00.0)
...αποκαλύπτονται (2005-03-16 00:00:00.0)
Μεθαύριο το πανθεσσαλικό συλλαλητήριο (2000-02-23 00:00:00.0)
Πανθεσσαλικό αγροτικό συλλαλητήριο (2000-02-08 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων το αγροτικό πρόβλημα (1998-11-26 00:00:00.0)
Ξεσηκώνονται οι αγρότες (1997-09-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ