Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συλλαλητήριο για ακρίβεια - ανεργία

Αύριο στις 6.30 μ.μ. από το άγαλμα Βενιζέλου

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, της ανεργίας και της εμπορευματοποίησης της υγείας και της παιδείας, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ), αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ, σημειώθηκε η ανάγκη, οι εργαζόμενοι να κινητοποιηθούν και αγωνιστικά να διεκδικήσουν να μπει τέρμα στην πολιτική της ακρίβειας, «πάγωμα» των τιμών στα βασικά καταναλωτικά είδη, κατάργηση της έμμεσης φορολογίας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις, πλήρη και σταθερή εργασία με 35ωρο, 5ήμερο, 7ωρο, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, δωρεάν υγεία και παιδεία.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Νίκος Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στο οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας στη Θεσσαλονίκη που εντείνεται από τη συνεχή παραγωγική υποβάθμιση (πολλές επιχειρήσεις κλωστοϋφαντουργίας, τροφίμων και ποτών κ.ά., είτε έκλεισαν, είτε μετέφεραν τις δραστηριότητές τους σε γειτονικές χώρες).

Ο Θ. Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚΘ, κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιπαλέψουν στο σύνολό της την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Να υψώσουν μέτωπο αντίστασης κόντρα στην πολιτική που οδηγεί στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης, το κλείσιμο των εργοστασίων, το ξεπούλημα επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και άλλων δημόσιων οργανισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ