Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Ερήμην των εργαζομένων η παράταση

«Αυτό το υπουργείο δεν είναι Εργασίας, είναι του κεφαλαίου και της εργοδοσίας»! Αυτό το σύνθημα επιβεβαιώθηκε στην πράξη χτες το απόγευμα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να δεχτεί αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Συντονιστικού Σωματείων Εμπορίου και Υπηρεσιών και του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούσε παράσταση διαμαρτυρίας, ενάντια στην απόφαση για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ! Σήμερα το Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει διάβημα στη Βουλή, στις 5 το απόγευμα, προκειμένου να επιδώσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα το ψήφισμά του, καλώντας τα ταυτόχρονα να πάρουν θέση.

Το υπουργείο Εργασίας προωθεί αυτή την απόφαση με το πρόσχημα της κορύφωσης της εμπορικής δραστηριότητας μετά τις 9 το βράδυ στα καταστήματα των τουριστικών περιοχών, αφού πρώτα χαρακτηρίζει τουριστική όλη τη χώρα! Παράλληλα, μέσα από αυτή την απόφαση όπως καταγγέλλουν και τα πρωτοβάθμια σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών επιδιώκεται η κατάργηση και της Κυριακής Αργίας και η «αξιοποίηση» των εργαζομένων οποιαδήποτε ώρα και μέρα τους χρειάζεται η εργοδοσία!

Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών περίμενε για πάνω από μια ώρα, προκειμένου να δει τον υπουργό ή τον υφυπουργό Εργασίας. Ομως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου με το πρόσχημα ότι δεν είχε ενημερωθεί, παρά το γεγονός ότι τα σωματεία είχαν στείλει κοινοποίηση, ζήτησε από τους συνδικαλιστές να περιμένουν άλλη μια ώρα!

Παράλληλα, στο χώρο κατέφτασε και μια κλούβα με διμοιρία της Υπηρεσίας Μέτρων Τάξης, γεγονός που προκάλεσε την οργή στους συνδικαλιστές που δεν ξεπερνούσαν τους δεκαπέντε σε αριθμό. Βεβαίως, η αντιπροσωπεία δε δέχτηκε να περιμένει καθώς είναι εργαζόμενοι που στις 5μ.μ. έπρεπε να πάνε ξανά στη δουλιά και αφού κατήγγειλαν τη στάση του υπουργού αποχώρησαν.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Πέτρος Βαμβακάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κατήγγειλε ότι «ο υπουργός αποφεύγει να μιλήσει με τους εργαζόμενους, γιατί έχει ταυτιστεί πλήρως με τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, που θέλει απελευθέρωση του ωραρίου που συνεπάγεται και την κατάργηση στοιχειωδών εργατικών μας κατακτήσεων.»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ