Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΕΪΣΟΕΣ - ΠΑΟΚ 2-1
Κατάφερε να χάσει

Τελικά μπορεί ο ΠΑΟΚ να ταξίδεψε στην άλλη άκρη της Ευρώπης και να έφθασε μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού, εντούτοις αυτό δεν τον έκανε να ξεχάσει το σοκ της ήττας από την Καλλιθέα. Αυτό ίσως είναι η καλύτερη δικαιολογία για τη χτεσινή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας στην Πορτογαλία που... κατάφερε στο πρώτο αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ να χάσει 2-1 από τη Λεϊσόες, ομάδα Γ` κατηγορίας. Πάντως το ένα γκολ που χρειάζεται ο «Δικέφαλος» για να προκριθεί δεν αποτελεί και απροσπέλαστο εμπόδιο για τη ρεβάνς της Τούμπας, αρκεί οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη να φανούν πιο προσγειωμένοι και πιο προσεχτικοί. Και αυτό γιατί όπως έδειξαν οι παίκτες της Λεϊσόες δεν είναι μόνο για το μάζεμα των σαρδελών του Ατλαντικού όπως νόμιζαν πολλοί πριν το παιχνίδι. Το αντίθετο μάλιστα, παρουσίασαν ένα αξιόμαχο σύνολο που αιφνιδίασε τους παίκτες του ΠΑΟΚ που πριν το καταλάβουν καλά καλά βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 χάρις στο γκολ του Βραζιλιάνου Μπρίτο. Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε σε όλο το Α` μέρος δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτών. Πάντως οι Θεσσαλονικείς μετά το αρχικό σοκ άρχισαν να βγαίνουν μπροστά και στο 25` ισοφάρισε με κεφαλιά του Κιουέλκα. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εξίσου δυνατά και στην επανάληψη στο 50` με τον Ντετίνιο σημείωσαν το δεύτερο γκολ τους αιφνιδιάζοντας για δεύτερη φορά την ελληνική ομάδα. Ο Αγγελος Αναστασιάδης με μια σειρά αλλαγών προσπάθησε να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του, χωρίς όμως επιτυχία.

ΛΕΪΣΟΕΣ: Ρουί Μάρκος, Νούνο Σίλβα, Μάρκο Αλέσιο, Νένε, Αμπίλιο, Πέντρας (46' Ντετίνιο), Μπρίτο, Ισραΐλ (46' Μπρούνο Τσίνα), Χοσέ Αντόνιο, Γκέρα, Ζαμοράνο.

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Μάρκος (58' Καραδήμος), Οκκάς, Γεωργιάδης (65' Σαλπιγγίδης), Κούτσης, Γιασεμή (71' Φρούσος), Κοζμίνσκι, Φουτσίνι, Χασιώτης, Κιουέλκα, Νάστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ