Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΚΑΤΑΡ
«Ανασφάλειας» το ανάγνωσμα

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ, ΤΖΑΛΑΛΑΜΠΑΝΤ και ΝΤΟΥΜΠΑΪ.--

Επίθεση με ρουκέτες έκαναν χτες άγνωστοι κατά των γραφείων της Unicef, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά στην Τζαλαλαμπάντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος, σε μια ακόμη ένδειξη ότι το καθεστώς Καρζάι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την (αν)ασφάλεια στο Αφγανιστάν. Καγχάζοντας άγρια, ένας Αφγανός πολιτικός αναλυτής, ο Αμίκ Ταχέρι, περιέγραψε τα πράγματα, γράφοντας στους Λος Αντζελες Τάιμς πως η κατάσταση στο... «Δολοφονιστάν» έχει φθάσει στο... «καλύτερο στάδιο που θα μπορούσε, όσον αφορά την πολιτική σταθερότητα». Η όλη πρεμούρα του δυτικού Τύπου για την αδυναμία της κυβέρνησης Καρζάι μάλλον εξυπηρετεί περισσότερο τα σχέδια επέκτασης της κατοχής παρά ο,τιδήποτε άλλο...

Στο μεταξύ χτες επιβεβαιώθηκε και επίσημα η είδηση ότι το Πακιστάν παρέδωσε στις ΗΠΑ «πέντε υπόπτους» για συμμετοχή στην αλ Κάιντα, ανάμεσά τους και τον Ραμζί Μπεναλσίμπ, φερόμενο ως πρωτοπαλίκαρο του Οσάμα μπιν Λάντεν και πρωτεργάτη της 11ης Σεπτέμβρη.

Παράλληλα, από το Κατάρ και το τηλεοπτικό δορυφορικό δίκτυο αλ Τζαζίρα ήρθε η είδηση ότι οι ΗΠΑ κρατούν έναν από τους υπαλλήλους του στη ναυτική βάση του Γκουαντανάμο. Το δίκτυο, με ανακοίνωσή του, ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του.

Κατά το δίκτυο, ο Σουδανός βοηθός εικονολήπτη Σάμι Μουχεϊντίν Μοχάμεντ αλ Χατζ, συνελήφθη «από τις αμερικανικές δυνάμεις δίχως να παρασχεθεί σαφής ή ειδική εξήγηση... Οχι απλώς ζητούμε την άμεση αποφυλάκιση του κου Χατζ, αλλά επίσης καλούμε όλους όσοι ασχολούνται με την προστασία των δημοσιογράφων να ενωθούν μαζί μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ