Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ
Πάνω από τάλιρο ακριβότερες οι βενζίνες

Νέες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των βενζινών και του πετρελαίου κίνησης και μικρότερη στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, η τιμή της βενζίνης σούπερ αυξάνεται κατά 5,10 δρχ. το λίτρο, της αμόλυβδης κατά 5,20 δρχ., του πετρελαίου κίνησης κατά 3,40 και του θέρμανσης κατά 1,40 δρχ. το λίτρο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ε. Βενιζέλος, σχολιάζοντας χτες την πορεία των τιμών των καυσίμων, επανέλαβε ότι δε θα επηρεάσει την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ, δείχνοντας έτσι την αγωνία της κυβέρνησης να φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο Διευθυντήριο των Βρυξελλών, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες που έχει στο εισόδημα των εργαζομένων η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Ο υπουργός, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχτηκε την ασυδοσία των εταιριών εμπορίας πετρελαιοειδών, παρέπεμψε όμως στην απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το θέμα της λειτουργίας του κυκλώματος διακίνησης καυσίμων. Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι, εάν επικρατήσουν οι πτωτικές τάσεις στην τιμή του πετρελαίου διεθνώς, οι χτεσινές θα είναι οι τελευταίες αυξήσεις.

Οι «ενδεικτικές τιμές λιανικής πώλησης», που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο γι' αυτή τη βδομάδα, δηλαδή από σήμερα μέχρι την επόμενη Τετάρτη, έχουν ως εξής:

  • Για το λεκανοπέδιο της Αττικής και το Νομό Θεσσαλονίκης η τιμή της σούπερ στις 246,70 δρχ. και της αμόλυβδης στις 229,70 δρχ. το λίτρο.
  • Για την Α` ζώνη η σούπερ στις 251,60 και η αμόλυβδη στις 234,60 δρχ.
  • Για τη Β` ζώνη η σούπερ στις 254,60 και η αμόλυβδη στις 237,60 δρχ.
  • Για τις περιοχές της Γ` ζώνης με ΦΠΑ 18% η «ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης» της σούπερ διαμορφώνεται στις 256,60 και της αμόλυβδης στις 239,60 δρχ. και για τις περιοχές της ίδιας ζώνης με 13% ΦΠΑ της σούπερ στις 246,80 και της αμόλυβδης στις 230,80 δρχ. το λίτρο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ