Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
Αναβάθμιση «Ξενία» και μουσείου

Η αναβάθμιση του «Ξενία» και του Αρχαιολογικού Μουσείου Επιδαύρου εγκρίθηκε προχτές από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, βάσει μελέτης που παρουσίασε ο αρχιτέκτονας της Ομάδας Εργασίας για τη Συντήρηση των Μνημείων Επιδαύρου, Ευ. Μαστέλος.

Η μελέτη προβλέπει το «Ξενία» να χρησιμοποιείται κατά το ήμισυ για τις ανάγκες του Φεστιβάλ και ο υπόλοιπος χώρος να καλύψει ανάγκες της Ομάδας Εργασίας (βιβλιοθήκη, γραφεία, εργαστήρια κ.ά.). Η πρόταση αυτή βασίζεται στην παλιά ευχή του αρχιτέκτονα του Μουσείου Α. Κωνσταντινίδη να μην είναι χώρος φιλοξενίας τουριστών, αλλά φοιτητών και ερευνητών της Επιδαύρου.

Το δεύτερο σκέλος της μελέτης δίνει τις προδιαγραφές για την αναβάθμιση του Μουσείου (εκθεσιακού και διδακτικού χαρακτήρα). Οπως ανέφερε ο καθηγητής και πρόεδρος της Επιτροπής, Βασ. Λαμπρινουδάκης, «με τη σημερινή κατάσταση ο χώρος δεν έχει την εικόνα μουσείου». Η μελέτη προβλέπει επέκταση προς βορρά (σημείο που δεν είναι ορατό από το Θέατρο) με κατασκευή διώροφου κτιρίου, ώστε να τριπλασιαστεί ο χώρος. Για την κατασκευή του θα προκηρυχθεί διαγωνισμός σύνταξης αρχιτεκτονικής μελέτης. Προς το παρόν, επειδή ένα μουσείο χρειάζεται χρήματα και πολιτική βούληση, προγραμματίζεται η αναδιάρθρωση των υπαρχουσών αιθουσών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ