Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ
Ακόμη... βάζει γκολ

Αν και άρρωστος ο Τζόρτζεβιτς πέτυχε χθες τρία γκολ

Sportidea

Αν και άρρωστος ο Τζόρτζεβιτς πέτυχε χθες τρία γκολ
Θριαμβευτικό... ξεκίνημα πραγματοποίησε χτες ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής στην πρώτη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» στο κατάμεστο γήπεδο της Ριζούπολης συνέτριψαν με 6-2 την περσινή φιναλίστ του τελικού της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης Μπάγερ Λεβερκούζεν, ξεκινώντας έτσι με τους καλύτερους οιωνούς την προσπάθειά τους για την κατάκτηση της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή στην αρχή του αγώνα παρουσιάστηκε νευρική όπως και οι αντίπαλοί της προσπαθώντας και οι δυο να κερδίσουν τη μάχη του κέντρου. Παρ' όλα αυτά, οι Γερμανοί σε μια στιγμή αδράνειας της άμυνας των Πειραιωτών και ένα λάθος του Ελευθερόπουλου κατάφεραν να προηγηθούν με τον Σνάιντερ (22') ενώ ένα λεπτό αργότερα απέτυχαν με τον Μπαστούρκ να διπλασιάσουν τα τέρματα. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους της ελπίδας των φιλοξενούμενων να πάρουν τη νίκη, αφού ο Ολυμπιακός με δυνατό κέντρο και παθιασμένη επίθεση, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει την τύχη του αγώνα στα χέρια του. Η αρχή έγινε γρήγορα μετά την ισοφάριση με 1-1 με αυτογκόλ του Κλάιν (27'). Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και με τον παίχτη που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή να παίξει αφού τον ταλαιπωρούσε ίωση, δηλαδή τον Τζόρτζεβιτς μετέτρεψαν τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο. Ο Σέρβος πέτυχε χατ τρικ (44', 63' πεν., 75') βάζοντας τη δική του σφραγίδα σε μια θρυλική νίκη στην οποία συνέβαλαν με τα δικά τους γκολ οι Γιαννακόπουλος (38') και Ζέτεμπεργκ (87'). Το μόνο που κατάφεραν οι ασύνδετοι και μακριά από τον περσινό καλό τους εαυτό Γερμανοί ήταν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ στην αναμέτρηση μετά από εύστοχο χτύπημα πέναλντι του Σνάιντερ (78').

Ο Ισπανός διαιτητής Αρτούρο Ιμπάρεθ «κιτρίνισε» τους Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ, Ζε Ελίας και Ράμελοφ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Αντζας, Ανατολάκης, Βενετίδης, Ζε Ελίας, Καρεμπέ, Ζέτεμπεργκ, Γιαννακόπουλος (83' Οφορίκουε), Τζόρτζεβιτς, Ζιοβάνι (85' Αλεξανδρής).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Γιούριτς, Λούσιο, Ζίβκοβιτς, Σίμακ, Μπαστούρκ, Μπάλιτς (71' Ογίγκβε), Βράνιες, Σνάιντερ, Νόιβιλ, Ράμελοφ, Κλάιν (51' Μπρντάριτς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ