Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Απολογισμός ξεπουλήματος του υπουργείου Ανάπτυξης

Τα «επιτεύγματα» του Ε. Βενιζέλου, στον ένα χρόνο από την ανάληψη καθηκόντων επικεφαλής του υπουργείου

Αν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα προχωρήσει αμέσως μετά τις εκλογές στο ξεπούλημα και της ΛΑΡΚΟ, της τελευταίας επιχείρησης που έχει μείνει υπό τον έλεγχο του ΟΑΕ. Το παραπάνω άφησε να εννοηθεί σαφώς χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Ε. Βενιζέλος, στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου, όπου επιχείρησε να εκθειάσει το αντιλαϊκό έργο του υπουργείου. Προδιαγράφοντας την τύχη που επιφυλάσσει στη ΛΑΡΚΟ το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι ήδη έχει διαμορφωθεί το σχήμα της χρηματοοικονομικής «εξυγίανσης» και πρόσθεσε με νόημα πως «μετά τις εκλογές θα εφαρμοστούν σχέδια επιχειρηματικής ανάπτυξης της ΛΑΡΚΟ», που στα απλοελληνικά σημαίνει ότι θα μπει «πωλητήριο».

Πρέπει να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν είναι εύκολη η συγκυρία για το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ, λόγω των αυξητικών τάσεων της τιμής του νικελίου, αλλά και του δολαρίου, τα οποία για εύλογους λόγους εμποδίζουν την κυβέρνηση να πουλήσει την επιχείρηση «κοψοχρονιά».

Σε ό,τι αφορά στον ένα χρόνο «δράσης» και «επιτυχιών» του Ε. Βενιζέλου ως επικεφαλής του υπουργείου Ανάπτυξης, παρέδωσε χτες - για καθαρά προεκλογικούς λόγους - γραπτό κείμενο στους δημοσιογράφους. Ενας απολογισμός, που βασική του αιχμή έχει την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μέσω της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Ανάμεσα στις πολλές... επιτυχίες του υπουργού Ανάπτυξης αναφέρονται και:

  • Η αντιμετώπιση του «ιού 2000» από τις ενεργειακές επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ
  • Ο αποικιοκρατικός διαγωνισμός για την παράδοση των δικτύων πόλης φυσικού αερίου στα ιδιωτικά συμφέροντα, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές για λόγους διαφάνειας!
  • Μια σειρά από μνημόνια και συμφωνίες, που ουδείς πιστεύει ότι πρόκειται να εφαρμοστούν, όπως είναι, για παράδειγμα, ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Ηταν τέτοια η «φούρια» του υπουργού Ανάπτυξης, που έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει επιτυχία ακόμη και την ανάληψη της διεύθυνσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από τον Σ. Εμμανουήλ, ενώ επιτυχία χαρακτηρίζει και την «υπογραφή και εφαρμογή της σύμβασης για τα Ναυπηγεία της Αυλίδας». Τώρα πώς μπορεί να χαρακτηριστεί η εν λόγω σύμβαση επιτυχία, είναι ζήτημα, αφού μόνο λίγες δεκάδες εργαζομένων από τους 300 συνολικά έχουν επαναπροσληφθεί μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ