Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ακριβά...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ καλά, τελευταία, η κυβέρνηση... Ολο και περισσότερο ...αποκλίνει από τους ιερούς κανόνες της «ελεύθερης» αγοράς. Τελευταίο και πλέον εξωφρενικό παράδειγμα ωμής ...κρατικής παρέμβασης αποτελούν τα όσα είπε, χτες, ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Με δυο λόγια, ο υπουργός Ανάπτυξης εξάγγειλε την εντατικοποίηση των σχετικών ελέγχων και -άκουσον, άκουσον - ανακοίνωσε ακόμη και την ίδρυση Παρατηρητηρίου Τιμών.

Και σε ό,τι αφορά στο πρώτο, μικρό είναι το κακό. Ετσι κι αλλιώς, ποιοι θα εντατικοποιήσουν τους όποιους ελέγχους, όταν δεν υπάρχουν πλέον ουσιαστικά ελεγκτικοί μηχανισμοί στο σημερινό «κράτος στρατηγείο»; Και όσοι υπάρχουν, δεν έχουν καμιά δουλιά να κάνουν, αφού δεν έχουν πλέον ουσιαστικές αρμοδιότητες. Οι τιμές και όλα τα συναφή προβλήματα διαμορφώνονται και αντιμετωπίζονται πλέον με τους νόμους της αγοράς.

Αλλά, το δεύτερο είναι ...πρωτάκουστο. Ακου εκεί, Παρατηρητήριο Τιμών! Μόλις τ' άκουσαν οι δυνάμεις της αγοράς - τα μεγάλα συμφέροντα, δηλαδή - τρομοκρατήθηκαν, τους κόπηκε η λαλιά.. Τέτοιας έκτασης και δυναμισμού ...αντιμονοπωλιακό μέτρο είχαν πολλά χρόνια ν' ακούσουν και να δουν...

ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ, όμως, για την ακρίβεια και επειδή ο Ακης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι είναι ανύπαρκτη και η σχετική φασαρία οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα προβλήματα προσαρμογής των Ελλήνων καταναλωτών στο ευρώ, έχουμε να κάνουμε μερικές σχετικές προτάσεις:

Τα όποια σχετικά ...προβλήματα προσαρμογής μπορούν να λυθούν στο «άψε - σβήσε» με τα εξής δυο μέτρα: Πρώτον, το διπλασιασμό όλων των μεροκάματων, μισθών και συντάξεων, που σήμερα βρίσκονται κάτω από 1.500 ευρώ (γύρω στις 500.000 δραχμές) το μήνα. Και, δεύτερον, το πάγωμα όλων των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών στο σημερινό επίπεδο.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Προκαλούμε, μάλιστα, τον κ. Τσοχατζόπουλο, να βάλουμε όποιο στοίχημα θέλει, ότι μόλις η κυβέρνηση πάρει αυτά τα μέτρα, κανένας εργαζόμενος δε θα μιλάει για ακρίβεια, από την άλλη στιγμή. Αρα, θα έχουν λυθεί, όλα τα ...προβλήματα προσαρμογής στο νέο νόμισμα...

Εμπρός, λοιπόν. Ιδού η Ρόδος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ