Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Δεν πέφτουν στην προεκλογική παγίδα

Την πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσα από το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» καταγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση οι οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Τονίζουν ότι από τη μία ο πρωθυπουργός εμφανίζεται να ενδιαφέρεται, υποτίθεται, για μια ομάδα εξαθλιωμένων, γιατί το πρόγραμμα απευθύνεται, σύμφωνα με τον τότε υφυπουργό Θ. Κοσώνη, «σ' εκείνους που έχουν σπρωχτεί στο περιθώριο της κοινωνίας» κι από την άλλη εμπαίζει τους συνταξιούχους.

Οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες επισημαίνουν ότι τη δαπάνη για το πρόγραμμα αυτό τη φορτώνουν στους Δήμους, στον εθελοντισμό, στη φιλανθρωπία και στην Εκκλησία. Επιπλέον, προσθέτουν στο «μεγάλο προεκλογικό... ενδιαφέρον του πρωθυπουργού» την πολύχρονη πολιτική λιτότητας, τις αυξήσεις κοροϊδίας, τις μετατρεπόμενες συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα όλων των συνταξιούχων, τις υποτιθέμενες αυξήσεις για το 2003 που δε θα υπερβαίνουν το 2,5-3%! Παράλληλα, αναφέρονται στην ακρίβεια και στο μαυραγοριτισμό που οργιάζουν ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή του ευρώ, στην απαίτηση των φαρμακοβιομηχάνων για αυξήσεις και στην αύξηση των φαρμάκων μέχρι 50%, στην αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Ολα αυτά, όπως τονίζουν οι συνταξιούχοι, καθιστούν τις συντάξεις ανεπαρκείς.

Τέλος, βεβαιώνουν τον πρωθυπουργό ότι οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα γιατί ζούνε στο πετσί τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Θα δώσουν την απάντηση στις εκλογές και πολύ γρήγορα θα ξαναβγούνε στους δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ