Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Δεν το βάζουν κάτω

Απέκλεισαν χτες το πορθμείο, θα συνεχίσουν με 24ωρη απεργία

Στο δρόμο του αγώνα βαδίζουν σταθερά οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους για το μεροκάματο, για να ξαναζωντανέψει η Ζώνη στο Πέραμα. Χτες στις 10 το πρωί, στα πλαίσια της στάσης εργασίας, βγήκαν σύσσωμοι από την πύλη της Ζώνης του Περάματος, συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα στο τέρμα της πόλης και απέκλεισαν την πορθμειακή γραμμή Περάματος - Σαλαμίνας για δύο ώρες.

Οργανωτής των αγώνων τους είναι τα αγωνιστικά τους σωματεία, οι διοικήσεις των οποίων έχουν αποφασίσει ότι αν μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 26 του μήνα, δεν έχουν λάβει θετικές απαντήσεις στα αιτήματα, που έχουν θέσει κατά την πρόσφατη συνάντησή τους με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτη, θα «κατέβουν» σε 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στο ΕΚ Πειραιά και θα πραγματοποιήσουν πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Συμπαραταγμένη στο πλευρό των εργατοτεχνιτών βρίσκεται αταλάντευτα η σημερινή δημοτική αρχή της πόλης. Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος παίρνοντας το λόγο στη διάρκεια της συγκέντρωσης έκανε σαφές ότι «ο αγώνας μας συνεχίζεται. Θα είναι μακρόχρονος και επίμονος. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να βάλουν λουκέτο. Μπορούμε να επιβάλουμε την παραγωγική ανάπτυξης της Ζώνης». Ο δήμαρχος χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι τις κοινές θέσεις και προτάσεις που έχουν εκπονήσει τα σωματεία της Ζώνης και ο δήμος έχουν αποδεχτεί με ομόφωνες αποφάσεις τα Δημοτικά Συμβούλια των γύρω δήμων, τα Επιμελητήρια, η Νομαρχία και άλλοι. Ενώ υπογράμμισε: «Θέλουν να κάνουν, κυβέρνηση και ΟΛΠ, την πόλη μας, πόλη-conteiner που, ταυτόχρονα, αυτό σημαίνει ερήμωση. Αν γίνει η τρίτη προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων καταστρέφονται την ίδια στιγμή πέντε καρνάγια της Ζώνης». Τέλος, κάλεσε τους εργατοτεχνίτες σε αυτές τις εκλογές με την ψήφο τους να δώσουν σθεναρή απάντηση σε αυτούς που τους παίρνουν το μεροκάματο.

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ακόμα ο πρόεδρος της Ενωσης Αμμοβολιστών, Ι. Δεληγιάννης, ο οποίος επισήμανε: «Θα επιστρατεύσουμε όποια μορφή πάλης χρειαστεί μέχρι να επιβάλουμε το δίκιο μας», ενώ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Ι. Πουντίδης, με τη σειρά του επισήμανε ότι οι εργάτες της Ζώνης μπορούν να επιβάλουν λύσεις, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε το πρόγραμμα του υπουργείου Αιγαίου για την κατασκευή των δέκα ακτοπλοϊκών πλοίων να εκτελεστεί στη Ζώνη. «Θέλουμε να ζήσουμε - συνέχισε. Θέλουμε βιομηχανία σε αυτόν τον τόπο και για αυτό είμαστε στο δρόμο. Και αυτόν τον όμορφο αγώνα θα τον συνεχίσουμε». Ο ίδιος κάλεσε τους εργατοτεχνίτες σε αυτές τις εκλογές να υπερψηφίσουν όσους βρέθηκαν στο πλευρό τους, όπως είναι ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος, να τιμωρήσουν τους απόντες, ενώ, τόνισε, ότι αποτελεί ζήτημα τιμής αν βρεθεί έστω και ένας ψήφος μεταλλεργάτη στην κάλπη υπέρ του υποψήφιου νομάρχη Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Ι. Μίχα, προέδρου του ΕΚ Πειραιά, αντιπροέδρου του ΟΛΠ, υπονομευτή -όπως είπε- των αγώνων και πρωτεργάτη στο ξεπούλημα και τη διάλυση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ