Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Κατάληψη από τους σπουδαστές

Την άμεση ολοκλήρωση της σπουδαστικής εστίας, την αύξηση της χρηματοδότησης των Ιδρυμάτων, και δωρεάν στέγαση για όλους, διεκδικούν οι σπουδαστές του ΤΕΙ Φλώρινας. Η κατάληψη που πραγματοποιούν στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, θα διαρκέσει μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, οπότε θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, για να καθορίσουν τις παραπέρα μορφές αγώνα που θα ακολουθήσουν. Στη διάρκεια της κατάληψης δεν πραγματοποιούνται οι εγγραφές των πρωτοετών σπουδαστών.

Οπως καταγγέλλουν οι σπουδαστές, η κατασκευή της σπουδαστικής εστίας στη Φλώρινα ξεκίνησε το 1993 και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ετσι κανείς από τους 1.500 σπουδαστές που φοιτούν στα 3 τμήματα της ΣΤΕΓ, δεν έχει δωρεάν στέγαση, ενώ πολλοί είναι όσοι δικαιούνται, ακόμη και με τα υπάρχοντα κριτήρια.

Μόνο 100 φοιτητές λαμβάνουν επιδότηση ενοικίου 30.000 το μήνα, ενώ οι τιμές των ενοικίων βρίσκονται σε δυσθεώρητα ύψη (π.χ. το ενοίκιο για μια απλή γκαρσονιέρα κυμαίνεται στο μέσο όρο των 90.000 δρχ.).

Ομως ελλείψεις υπάρχουν γενικότερα στις υποδομές του ΤΕΙ Φλώρινας. Οι 1.500 σπουδαστές στοιβάζονται για μάθημα σε 7 αίθουσες διδασκαλίας. Ενώ εργαστηριακά μαθήματα κάνουν σε αίθουσες διδασκαλίας των Λυκείων της περιοχής, όπου φυσικά δεν υπάρχει ο απαραίτητος εργαστηριακός εξοπλισμός.

Γι' αυτό καταγγέλλουν: «Χορτάσαμε υποσχέσεις από υπουργούς και κάθε λογής παρατρεχάμενους, για παράδοση των Εστιών από Μάρτη σε Σεπτέμβρη. Πέφτει στο κενό πια η προσπάθεια όσων επιχειρούν να καλύψουν την αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας και να κατευνάσουν τη διαρκώς διογκούμενη αγανάκτηση των σπουδαστών», όπως αναφέρει η σπουδάστρια Α. Τσαμπούρη.

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης, και γνωρίζοντας ότι το στεγαστικό πρόβλημα είναι κοινό για όλα τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, (ΑΕΙ και ΤΕΙ), οι σπουδαστές καλούν τους καθηγητές, τους εργαζόμενους του ΤΕΙ, τους γονείς και τους τοπικούς φορείς της πόλης, τους συλλόγους φοιτητών και σπουδαστών όλης της χώρας σε συντονισμό των κινητοποιήσεων. Και δηλώνουν ξεκάθαρα πως με τα κεκτημένα τους θα είναι αδιαπραγμάτευτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ