Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ζωντανεύει στους αγώνες της νέας γενιάς»

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τα 57 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

«Η δράση της ΕΠΟΝ με την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ και των νέων κομμουνιστών έδειξε τον αποφασιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η νεολαία στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΟΝ. Η ΚΝΕ, αντλώντας τις «καλύτερες παραδόσεις» από τον αγώνα της ΕΠΟΝ, υπογραμμίζει ότι αυτές «ζωντανεύουν καθημερινά στους αγώνες της νέας γενιάς» και δεν είναι δυνατόν αυτές «να διαστρεβλωθούν ή να γίνουν αντικείμενο καπηλείας».

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Συμπληρώνονται σήμερα 57 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ, της Οργάνωσης που στα χρόνια της φασιστικής κατοχής και τις μαύρες μέρες που ακολούθησαν άφησε με την επαναστατική της δράση ανεξίτηλη σφραγίδα της περήφανης, αδούλωτης νεολαίας της πατρίδας μας.

Η ΚΝΕ στέκεται με σεβασμό μπροστά σ' αυτές τις ένδοξες σελίδες της ιστορίας του νεολαιίστικου κινήματος, τιμά τον ηρωικό αγώνα του λαού και της νεολαίας μας ενάντια στους ντόπιους και ξένους φασίστες. Αντλούμε τις καλύτερες παραδόσεις από αυτόν τον αγώνα για οδηγό στη δράση μας, σήμερα που καταβάλλεται μια τεράστια προσπάθεια να παραιτηθεί η νεολαία από επαναστατικές αξίες και οράματα, να υποταχτεί στη "νέα τάξη" και να σταυρώσει τα χέρια.

Η δράση της ΕΠΟΝ με την πρωτοπόρα συμβολή του ΚΚΕ και των νέων κομμουνιστών έδειξε τον αποφασιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η νεολαία στον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική πρόοδο. Εφερε στο προσκήνιο τη νέα κοπέλα, απελευθέρωσε το δημιουργικό δυναμικό της νέας γενιάς με τη γιγάντια μορφωτική δράση της, διαμόρφωσε ελεύθερες αγωνιστικές προσωπικότητες - σύμβολα, αποκρούοντας την προσπάθεια να βυθιστεί η νέα γενιά στη διαφθορά και τα ναρκωτικά. Απέδειξε το ρεαλισμό του αγώνα κόντρα στη μοιρολατρία της υποταγής.

Η ηρωική ιστορία και οι παραδόσεις της Εθνικής Αντίστασης και της ΕΠΟΝ όπως δεν έγινε δυνατό να σβηστούν από το μετεμφυλιακό καθεστώς, έτσι και δεν μπορούν σήμερα να διαστρεβλωθούν, να γίνουν αντικείμενο καπηλείας και να εξαργυρωθούν από τους μέντορες της υποταγής στη "νέα τάξη" και την ευρω-ΝΑΤΟική δικτατορία των πολυεθνικών.

Ζωντανεύουν καθημερινά στους αγώνες της νέας γενιάς, στη συμβολή του νεολαιίστικου κινήματος για τη μεγάλη υπόθεση της οικοδόμησης του Λαϊκού Μετώπου της σύγκρουσης, της αναμέτρησης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ