Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ...

ΜΝΗΜΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ... «Αλλά είναι και σκληρή αλήθεια πως, αν διαβάσει κανείς το δόγμα της Παρασκευής, θα διαπιστώσει κάτι μεταξύ Ναπολεόντειου Κώδικα και Ρωμαϊκών Διαταγμάτων: τα αμερικανικά στρατεύματα είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή να αποτρέψουν οποιονδήποτε παρουσιαστεί ως αντίπαλος των ΗΠΑ και προσπαθήσει να αμφισβητήσει τη στρατιωτική υπεροχή των Ηνωμένων Πολιτειών» (ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΑΪΜΣ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ: «Μονομερή δράση κατά της τρομοκρατίας και επιθετική εξωτερική πολιτική τύπου Ρίγκαν υιοθετεί ο Μπους. Προτεραιότητα η διατήρηση συντριπτικής υπεροχής των ΗΠΑ στον πλανήτη» (ΕΘΝΟΣ).

ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ: «Το νέο στρατιωτικό δόγμα, που ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση Μπους, δημιουργεί τομή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Υιοθετώντας τη στρατηγική της πρόληψης, ανατρέπει τις θεμελιώδεις αρχές της συγκράτησης και αποτροπής... Σύμφωνα με στρατιωτικούς και διπλωματικούς αναλυτές, η διακήρυξη της κυβέρνησης Μπους ότι θα επιτίθεται σε εν δυνάμει εχθρούς πριν εκείνοι δράσουν, αυξάνει τον κίνδυνο των ανεπιθύμητων συνεπειών... (Γ. Αγγελόπουλος -ΝΕΑ).

ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: «Αν με ρωτάτε πάντως πού το πάνε οι Ισραηλινοί, θα σας έλεγα ότι, ναι, έχουν φτάσει στο σημείο να θέλουν να τον σκοτώσουν (σ.σ. τον Γ. Αραφάτ). Και αν θέλετε, από τύχη σώζεται. Δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο συγκρότημά του... Να μην έχουν όμως κι αυτοί αυταπάτες ότι θα παραδοθεί. Ο Αραφάτ θα αγωνισθεί μέχρι το τέλος» (Σάεμπ Ερεκάτ - εκπρόσωπος του Γ. Αραφάτ - ΝΕΑ).

ΣΤΟΧΟΣ Η ΥΠΟΤΑΓΗ: «Στόχος των νέων επιθέσεων δεν είναι ο Γιασέρ Αραφάτ, τον οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν θεωρεί ότι "είναι τελειωμένος από καιρό", όπως δήλωσε και χθες, αλλά ο ίδιος ο παλαιστινιακός λαός, που αρνείται να υποταχθεί στη βία και απαντά με βία, μη έχοντας άλλη επιλογή» (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ