Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταθέτει ο Παλαιοκρασσάς

Καταθέτει σήμερα ως μάρτυρας στον ειδικό ανακριτή της υπόθεσης «17Ν», πρόεδρο Εφετών Λεων. Ζερβομπεάκο, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ι. Παλαιοκρασσάς για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στις 14-7-1992 στην πλατεία Συντάγματος, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 22χρονος διερχόμενος σπουδαστής Θάνος Αξαρλιάν. Σύμφωνα με τις σημερινές «απολογίες» των φερομένων ως μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, στην απόπειρα κατά Παλαιοκρασσά συμμετείχαν οι Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός, Βασ. Τζωρτζάτος, Κ. Τέλιος, ενώ τις ρουκέτες πυροδότησε ο Δ. Κουφοντίνας.

Μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο τού τότε υπουργού Οικονομικών, που τη στιγμή της επίθεσης περνούσε από τη συμβολή των οδών Καραγεώργη Σερβίας και Βουλής, βρισκόταν εκτός από τον ίδιο και τον οδηγό του, η σύζυγος και η κόρη του.

Στο μεταξύ, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να διενεργηθεί γραφολογική εξέταση στον Δ. Κουφοντίνα. Ειδικοί γραφολόγοι θα εξετάσουν το γραφικό του χαρακτήρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν σχετίζεται με ευρήματα που έχει στα χέρια της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Εγινε, επίσης, γνωστό ότι σύντομα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών θα κάνει δεκτό το αίτημα της αστυνομίας για λήψη βιολογικού υλικού και από την Αγγελική Σωτηροπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ