Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΞΙΚΟ.
Καταστροφικός τυφώνας.

Ο τυφώνας «Ισιδώρα» σάρωσε χτες τη νοτιο-ανατολική χερσόνησο Γιουκάταν του Μεξικού προκαλώντας το θάνατο δύο τουλάχιστον ανθρώπων και την εκκένωση μεγάλων περιοχών στις ακτές της χώρας.

Στην πρωτεύουσα της επαρχίας του Γιουκάταν, Μερίδα, από τη Δευτέρα το πρωί ο τυφώνας ξερίζωσε δέντρα, κατέστρεψε οροφές σπιτιών και άφησε εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους χωρίς ηλεκτρικό. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο τυφώνας εμφανίστηκε εξασθενισμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και η ταχύτητα των ανέμων που έπληξαν την ξηρά δεν ξεπέρασε τα 110 χιλιόμετρα. Προτού πλήξει το εσωτερικό της επαρχίας η ταχύτητα των ανέμων έφτανε τα 180 χιλιόμετρα γεγονός που ανάγκασε τον κυβερνήτη της περιοχής να καλέσει περίπου 80.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις παράκτιες περιοχές.

Ο τυφώνας τώρα σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ αναμένεται να μετακινηθεί δυτικά προς τον Κόλπο του Μεξικού, όπου θα ανακτήσει και πάλι την ισχύ του, ενώ εκφράζεται η ανησυχία ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα πλήξει και την πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ. Την Παρασκευή ο τυφώνας σφυροκόπησε τη Δυτική Κούβα με ανέμους που έφτασαν τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, που ανάγκασαν περίπου 250.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην επαρχία του Πινάρ ντελ Ρίο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ