Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ
Για έκτη φορά στα δικαστήρια!

Φαίνεται ότι ενόψει του 2004 η κυβέρνηση προπονείται εντατικά για ...το χρυσό μετάλλιο στην ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων, με εφαλτήριο τους γιατρούς του ΙΚΑ. Ετσι, η Διοίκηση του ΙΚΑ τούς έσυρε για έκτη φορά στα δικαστήρια μέσα σε ενάμισι χρόνο, για να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές τους κινητοποιήσεις που έχουν ως βασικό αίτημα την άμεση διασφάλιση των 5.300 συμβασιούχων γιατρών, που εργάζονται μέχρι και 15 χρόνια ως πολιτικοί όμηροι.

Οι συμβασιούχοι γιατροί, ενώ δουλεύουν στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας, δεν έχουν συνταξιοδοτική και υγειονομική κάλυψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο απέρριψε την τέταρτη προσφυγή της Διοίκησης του ΙΚΑ με τα ίδια βασικά αιτήματα.

Αυτή τη φορά, η Διοίκηση του Ιδρύματος δεν τήρησε ούτε τα τυπικά προσχήματα. Ετσι, λοιπόν, ενώ συνεχιζόταν ο διαβόητος διάλογος - στον οποίο έχει παγιδευτεί και η ηγεσία της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ - στον ΟΜΕΔ, η Διοίκηση του ΙΚΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια.

Η αγωγή εκδικάστηκε χτες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας και ο συνήγορος υπεράσπισης των γιατρών κατέθεσαν ένσταση, ζητώντας να χαρακτηριστεί απαράδεκτο το έγγραφο της αγωγής, καθώς παραβιάστηκαν ακόμα και τα τυπικά προσχήματα.

Η Διοίκηση του Ιδρύματος υποστήριξε ότι με τις απεργίες δημιουργούνται προβλήματα στα τηλεφωνικά ραντεβού και διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος. Οι γιατροί αντέκρουσαν τα επιχειρήματα αυτά, υπογραμμίζοντας ότι υπεύθυνοι για τις κινητοποιήσεις είναι η Διοίκηση του ΙΚΑ και τα συναρμόδια υπουργεία της κυβέρνησης.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Η Ολομέλεια της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ είχε αποφασίσει την προκήρυξη 24ωρων απεργιών στις 25, 27, 30 Σεπτέμβρη και στις 3, 21, 25, 29, 31 Οκτώβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ