Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προσαρμόστηκαν οι... ντομάτες

Eurokinissi

...Ασφυκτιούν οι αγορές από τους επισταμένους ελέγχους που εξαπέλυσε η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου. Ο εν λόγω υφυπουργός επισκέφτηκε χτες την κεντρική αγορά του Ρέντη και διαπίστωσε ότι οι τιμές των προϊόντων τις τελευταίες 15 ημέρες έχουν προσαρμοστεί προς τα κάτω. Η επίσκεψη αυτή έρχεται ως συνέχεια της προχτεσινής στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου ο Χρ. Θεοδώρου κατέληξε στις ίδιες διαπιστώσεις. Στην πραγματικότητα πρόκειται για διαπιστώσεις που είναι εντελώς αυθαίρετες για δύο τουλάχιστον λόγους. Πρώτον, επειδή κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί τις τελευταίες μέρες και δεύτερον, επειδή ακόμα και αν συνέβαινε δε θα σήμαινε κάτι ιδιαίτερο, αφού οι έντονες διακυμάνσεις στις τιμές των οπωροκηπευτικών είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, με δηλώσεις του από το Ρέντη, διαπιστώνει ότι υπάρχει κάμψη στην αγορά, την οποία όμως αποδίδει στο θόρυβο που έχει ξεσπάσει περί των τιμών στα οπωροκηπευτικά. Ενδιαφέρον όμως έχουν οι τοποθετήσεις του Χρ. Θεοδώρου από τη μία μέρα στην άλλη, από τον ένα χώρο στον άλλο, για ίδιο πάντα πράγμα. Προχτές, ερωτηθείς για την απεργία διαρκείας (από 1 Οκτώβρη) που έχουν εξαγγείλει οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών, διεκδικώντας την επίλυση σειρά αιτημάτων τους, ο Χρ. Θεοδώρου δήλωσε: «Οταν υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις σημαίνει ότι τα μέτρα που λάβαμε είναι σωστά. Αυτά θέλουν οι πολίτες, συνεχείς ελέγχους». Χτες από του Ρέντη, ερωτηθείς και πάλι για την επικείμενη απεργία, ο υφυπουργός απάντησε: «Δεν κάνουν απεργία για το θέμα που σας μίλησα (σ.σ: ανατιμήσεις) αλλά για τις ταμειακές μηχανές. Τους διευκρίνισα ότι οι μηχανές αυτές είναι μόνο για τα βιομηχανικά προϊόντα και όχι για τα οπωροκηπευτικά. Νομίζω πως αυτή η απεργία, αν γίνει τελικά, δε θα έχει νόημα (...), δεν πρέπει να γίνει».

Αυτά έλεγε χτες και προχτές δημοκοπώντας ο υφυπουργός Ανάπτυξης. Ετσι για να μη γίνει αυτή η απεργία, σήμερα στις 11πμ, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ τους (υφυπουργός - παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών) προκειμένου να πειστούν οι δεύτεροι να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ