Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΡΑΚΗΣ
Παραχωρείται σε αμερικανικές πολυεθνικές

Στα χέρια κολοσσιαίων αμερικανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων, οι οποίες παρουσιάζουν έντονο, αλλά και περίεργο ενδιαφέρον, ετοιμάζεται η κυβέρνηση να αναθέσει τη δημιουργία και, φυσικά, τον έλεγχο του τεχνολογικού Πάρκου «Τεχνόπολη Θράκης». Χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Απ. Φωτιάδης συναντήθηκαν με ομάδα Αμερικανών εκπροσώπων πολυεθνικών εταιριών, όπως οι: General Electric Capital Corporation, Microsoft, Intel, Oracle, Braxton Inc., Dinero Securities, Capital Global Financial Concepts. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου της Πληροφορικής μετέφεραν στον υπουργό Ανάπτυξης την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στο εγχείρημα, καθώς και στο χρηματοδοτικό σχήμα για το έργο, τονίζοντας, αφ' ενός, τη σημασία του για την τοπική κοινωνία και, αφ' ετέρου, τη δυνατότητα να μετεξελιχθεί σε κόμβο υψηλής τεχνολογίας για την ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή των Βαλκανίων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός υπολογίζεται σε 34 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 50% θα αποτελέσει η συμμετοχή των Αμερικανών επενδυτών και το υπόλοιπο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης. Η θέση του Τεχνολογικού Πάρκου βρίσκεται μεταξύ της Κομοτηνής και της Αλεξανδρούπολης, θέση ιδανική, όπως χαρακτηρίζεται, για τους ιδιοκτήτες, που θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στις επιχειρήσεις των Βαλκανίων και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στον Εύξεινο Πόντο, στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ