Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΟΔΟΣ
Στο τμήμα μαθητές γιατί μοίραζαν ανακοινώσεις

Παραμονή της επίσκεψης του υπουργού Παιδείας, τον οποίοι οι φοιτητές υποδέχτηκαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η σχολική χρονιά και ο αυταρχισμός ενάντια σε μαθητές δείχνει το πρόσωπό του, «θυμίζοντας» για μια ακόμα φορά τι είδους σχολείου προσπαθούν να φτιάξουν. Στη Ρόδο, τέσσερις μαθητές, μέλη της ΚΝΕ βρέθηκαν προχτές αντιμέτωποι με την αστυνομία επειδή μοίραζαν ανακοινώσεις για τα προβλήματα της Παιδείας.

Ειδικότερα, οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ στη Ρόδο, στο πλαίσιο της πληροφόρησης για την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, προχώρησαν σε ενημέρωση των μαθητών με προκηρύξεις έξω από το προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος «Βενετόκλειου». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΝΣ Δωδεκανήσου της ΚΝΕ, ο διευθυντής του 1ου Ενιαίου Λυκείου Ρόδου, κ. Παρασκευάς, προπηλάκισε τα μέλη της ΚΝΕ επιστρατεύοντας χαρακτηρισμούς του τύπου «αλήτες» και «μισθοφόροι» και απέσπασε με βίαιο τρόπο φυλλάδια. Στη συνέχεια, παρέπεμψε τους μαθητές στον διευθυντή ασφαλείας κ. Βλάσση ο οποίος τους οδήγησε με πολιτικό αυτοκίνητο στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. «Μάλιστα, ως δικαιολογία για αυτή τη συμπεριφορά ο κ. Παρασκευάς επικαλέστηκε τη δυσαρέσκεια ενός μαθητή από τις προκηρύξεις», αναφέρει το ΝΣ της ΚΝΕ που καταδικάζει τη συμπεριφορά του και δηλώνει ότι «η ΚΝΕ δεν πτοείται από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και συνεχίζει τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας και ενάντια στους εθελοντές της υποταγής».

Την ενέργεια του διευθυντή καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, εντάσσοντάς την «στη συνολικότερη πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που θέλει τους μαθητές, υποταγμένους, συμβιβασμένους, άβουλα όργανα του συστήματος εξουσίας». «Η ΝΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ καλεί τους φορείς της εκπαίδευσης, της πόλης και του νησιού, Συλλόγους Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, τις μαθητικές κοινότητες και τα 15μελή Συμβούλια με συντονισμένες ενέργειες και κοινή δράση, να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες του κ. Παρασκευά και να αποκλείσουν στο μέλλον τέτοια κρούσματα τρομοκράτησης μαθητών και μάλιστα από παιδαγωγούς».

Δυναμικά «υποδέχτηκαν» τον υπουργό Παιδείας

Στον απόηχο του προχτεσινού περιστατικού, χτες ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου επισκέφτηκε το νησί προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες. Ο υπουργός Παιδείας δεν παρουσιάστηκε στο συνέδριο καθώς οι τρεις φοιτητικοί σύλλογοι της Ρόδου είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία τελικά πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού στην Περιφέρεια. Εκεί, αντιπροσωπεία των φοιτητών επέδωσε ψήφισμα ενάντια στην υποχρηματόδοτηση της Παιδείας, την υποβάθμιση των πτυχίων, την ιδιωτικοποίηση. Παράλληλα, ζήτησαν από τον υπουργό να δεσμευτεί για ανέγερση Φοιτητικής Εστίας στη Ρόδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ