Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ
Ζήτησε «συνεργασία» των δημοσιογραφικών ενώσεων με τις αρχές!

Καταδικάζει η ΕΣΗΕΑ τις επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά δημοσιογράφων

Τις προχτεσινές επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά δημοσιογράφων και τεχνικών τηλεοπτικών συνεργείων κατά τη διάρκεια της αντιπολεμικής διαδήλωσης στο πάρκο Ελευθερίας, καταδικάζει με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ. Η συγκέντρωση και πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ είχε γίνει ως διαμαρτυρία κατά της επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράκ και για συμπαράσταση στους Παλαιστίνιους.

Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι είναι η τρίτη επίθεση που συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα και ζητείται από τους οργανωτές δημοσίων εκδηλώσεων να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή τους. «Είναι αδιανόητο οι εργαζόμενοι, δημοσιογράφοι και τεχνικοί των τηλεοπτικών συνεργείων, να γίνονται στόχος απρόκλητων επιθέσεων την ώρα της εργασίας τους», αναφέρει η ανακοίνωση. Επιπλέον τονίζει ότι «η ενημέρωση είναι δικαίωμα των πολιτών και η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να υπερασπίσουν τους εργαζόμενους για την απρόσκοπτη διασφάλισή της». Παράλληλα, ζητά την τιμωρία των «γνωστών - αγνώστων» που πρωταγωνιστούν στις επιθέσεις.

Ενδεικτικό του «κλίματος» που καταβάλλεται προσπάθεια να δημιουργηθεί, είναι η χτεσινή απάντηση του υπουργού Τύπου, Χρ. Πρωτόπαππα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα. «Πιστεύω ότι χρειάζεται συνεργασία των ενώσεών σας με τις αρχές», υποστήριξε. «Είμαστε από την ίδια πλευρά», πρόσθεσε. Απαντώντας σε ερώτηση ότι οι πορείες παρακολουθούνται ο υπουργός δήλωσε ότι «όταν "παρακολουθούμε", δημιουργούμε προβλήματα γιατί παρακολουθούμε. Εχει πει επανειλημμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι θα αποσυρθεί η Αστυνομία από τις πορείες, όπως ακριβώς έχετε οι ίδιοι ζητήσει πολλές φορές. Σας είπα ότι χρειάζεται συνεργασία σε αυτά τα ζητήματα, διότι είμαστε σε μια πολύ ευαίσθητη περίοδο». Το θέμα της «συνεργασίας» το επισήμανε δυο φορές λέγοντας πως «πρέπει να υπάρχει συνεργασία για να δούμε τι μέτρα χρειάζονται, σε ποιους χώρους υπάρχει κίνδυνος, ώστε να αντιμετωπιστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ