Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ
Θα υπάρξουν προβλήματα λέει ο υπουργός

Θα υπάρξουν κάποια προβλήματα με τους εκλογικούς καταλόγους στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αναγνώρισε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Κ. Σκανδαλίδης κατά τη συζήτηση σχετικής Επερώτησης της ΝΔ.

«Δεν είναι τέλειοι οι εκλογικοί κατάλογοι, θα έχουμε προβλήματα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέδωσε τις ευθύνες για τις όποιες καθυστερήσεις στους δήμους.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, είπε ότι η ευθύνη για τις καθυστερήσεις ανήκει στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο που δεν εκτίμησαν σωστά το χρόνο προετοιμασίας και όχι στους δήμους. Τόνισε ότι υπήρξε καθυστέρηση για τη συγκρότηση των εκλογικών καταλόγων και είπε ότι πρέπει επιτέλους να τελειώνει αυτή η υπόθεση, η οποία είναι τεχνικού χαρακτήρα, ενώ το πολιτικό και ουσιαστικό στοιχείο των εκλογών είναι κυρίως το εκλογικό σύστημα με το οποίο αυτές πραγματοποιούνται. Ο Αντ. Σκυλλάκος ζήτησε με αφορμή τη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στα εκλογικά τμήματα να λυθούν μία σειρά τεχνικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα λάθος διευθύνσεις.

Την πρόταση δέχτηκε θετικά ο αρμόδιος υπουργός και ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν κατανεμηθεί τα εκλογικά τμήματα τα οποία είναι 1.389 για την Αθήνα, 6.978 στην Αττική και 24.932 στην υπόλοιπη Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ