Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετισμός του Θανάση Παφίλη

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά, Θανάσης Παφίλης παραβρέθηκε χτες σε συγκέντρωση - εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΕΑΕΑ για την 61η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τιμάμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους για να συντριβεί η ναζιστική βαρβαρότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα κατά της νέας βαρβαρότητας της σημερινής ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων.

Την ανάγκη αυτή της σύγχρονης αντίστασης εκφράζει και η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία που είναι ένα ευρύτερο μέτωπο δυνάμεων που δεν προσκύνησαν τον ιμπεριαλισμό, αλλά συγκρούστηκαν και συγκρούονται μαζί του».

Συμπληρώθηκαν 61 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ, επισήμανε ο Θ. Παφίλης και οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν πεισματικά να διεκδικήσουν το αυτονόητο, την ηθική και υλική αποζημίωση των αντιστασιακών, τις πολεμικές επανορθώσεις.

Ο ελληνικός λαός, οι συγγενείς των θυμάτων και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης πρέπει να απαντήσουν καταδικάζοντας με την ψήφο τους εκείνους που εκπροσωπούν την κυβερνητική πολιτική, εκείνους που υπηρέτησαν και στήριξαν την κυβέρνηση και τώρα εμφανίζονται ότι είναι εναντίον της. Τους καλούμε να στηρίξουν αυτές τις δυνάμεις που στέκονται αταλάντευτα στα ιδανικά του ΕΑΜ. Η Αντίσταση με την αντίσταση, με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ