Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ - ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΓΑ
Στενάχωρη ζωή

Ετσι ανταμείβουν τους αντιστασιακούς για την πατριωτική δράση τους...

Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Καλαβρύτων της ΠΕΑΕΑ Αν. Τάγαρης, εκπροσωπώντας τα μέλη του Παραρτήματος, απέστειλε την παρακάτω διαμαρτυρία προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων - ΟΓΑ: «Εμείς που πολεμήσαμε στο Αλβανικό Μέτωπο το 1940 και στη συνέχεια στην Εθνική Αντίσταση με πάθος και διώξαμε τον κατακτητή Ιταλό και Γερμανό από την πατρίδα μας την Ελλάδα, εμείς που είμαστε αγρότες, από τότε που γεννηθήκαμε και δεν ξέρουμε άλλο επάγγελμα από αυτό, γιατί ο ΟΓΑ δε μας καλύπτει τα έξοδα για ιαματικά λουτρά, όπως όλα τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία;

Εμείς οι αγρότες, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε για να κάνουμε ιαματικά λουτρά. Η πενιχρή σύνταξή μας, που είναι 40 χιλιάδες δραχμές, είναι μόνο για τα τσιγάρα μας και κανένα καφέ τις Κυριακές στο καφενείο. Δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο, γιατί δεν μπορούμε να το πληρώνουμε. Η διατροφή μας είναι πολύ περιορισμένη και το κρέας το τρώμε κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα.

Είμαστε ηλικιωμένοι άνθρωποι και υποφέρουμε από αρθριτικά και ρευματισμούς, πώς θα μπορέσουμε να συντηρηθούμε κάπως καλύτερα στην υγεία μας, αφού μας αποκλείουν αυτό το δικαίωμα; Δεν είμαστε άνθρωποι εμείς; Δεν προσφέρουμε στην πατρίδα μας; Γιατί λοιπόν πρέπει να δεχόμαστε αυτές τις διακρίσεις από την πολιτεία;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ