Τρίτη 1 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Και τώρα οι... αιώνιοι

Η νίκη του Ολυμπιακού στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ και οι αρκετές εκπλήξεις στα αλλά παιχνίδια ήταν τα δυο βασικά στοιχεία που χαρακτήρισαν τη Β` φάση του Κυπέλλου Ελλάδας που άνοιξε την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη νέα χρονιά στις ομάδες της Α1. Μάλιστα, την ερχόμενη Κυριακή αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι της διοργάνωσης καθώς η πρόκριση του Ολυμπιακού τον φέρνει αντιμέτωπο (όπως αναμενόταν άλλωστε) με τον «αιώνιο» αντίπαλό του Παναθηναϊκό. Η ΕΟΚ παρά το αίτημα του ΠΑΟ για μετάθεση του αγώνα στις 14 του Οκτώβρη, αποφάσισε χτες οριστικά το ντέρμπι να γίνει την Κυριακή 6 του Οκτώβρη όπως και οι υπόλοιποι αγώνες, αφού ΑΕΚ και Ηράκλειο ξεπέρασαν τα προβλήματα. Η Ενωση δήλωσε το κλειστό των Ανω Λιοσίων ως έδρα και το Ηράκλειο το γήπεδο της Αλικαρνασσού, αφού στο Λίντο θα υπάρχουν αγώνες ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ. Αναλυτικά τα ζευγάρια. Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Ηράκλειο - Ολύμπια Λάρισας, Αρης - Περιστέρι, ΑΕΚ - Μακεδονικός.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Στο σπουδαιότερο αγώνα της Β` φάσης ο Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει νικηφόρα από την ιδιαίτερα «θερμή» από πλευράς ατμόσφαιρας Πυλαία επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 80-73 στην παράταση και αφού προηγουμένως ο κανονικός αγώνας είχε λήξει ισόπαλος 66-66. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μάρκοβιτς που πέτυχε 22 πόντους. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 57-50 7.30`` πριν τη λήξη αλλά ο ΠΑΟΚ με μπροστάρη των Μιλισάβλεβιτς ανέκαμψε και ισοφάρισε το σκορ. Στη λήξη της κανονικής διάρκειας ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι με τον Νικαγμπάτζε όπως και ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της παράτασης όταν προηγήθηκε με 72-68. Μελανό σημείο του παιχνιδιού τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί των γηπεδούχων με τη ρίψη αντικειμένων (μπουκάλια, σιφόνια, καρέκλες) μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Το περσινό πάθημα στις αρχές της χρονιάς (ήττα - αποκλεισμός από Πανιώνιο) φαίνεται να έγινε μάθημα για την ΑΕΚ που φέτος στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών της φάνηκε πιο προσεχτική. Ετσι απέναντι στη Νήαρ Ηστ δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με 90-68, χωρίς όμως να πιάσει ιδιαίτερα υψηλή απόδοση. Η «Ενωση» που έπαιξε με ελλείψεις, με ένα σερί 24-2 μετέτρεψε το αρνητικό για αυτή 46-43 υπέρ των γηπεδούχων σε 67-48 υπέρ της και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Κορυφαίος του «Δικεφάλου» ήταν Κακιούζης (17π).

Στα παιχνίδια ξεχώρισε η νίκη της Ολύμπια Λάρισας επί του Ιωνικού ΝΦ με 79-75. Τα αλλά αποτελέσματα: ΠΑΟ - Ξάνθη 88-53, Μακεδονικός - Μαρούσι 79-76, Πανιώνιος - Ηράκλειο 82-88, Περιστέρι - Ηρακλής 55-53 Αρης - Παπάγου 75-67.

  • Την ευρωπαϊκή του περιπέτεια ανοίγει σήμερα το Μαρούσι που συμμετέχει στο ΦΙΜΠΑ Καπ και αγωνίζεται στο Σπλιτ με την τοπική ΚΚ (20.00), άλλοτε κραταιά Γιουγκοπλάστικα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ