Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα δίκαια

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΡΑΓΕ η πρόσφατη παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «αποκαταστήσει το περί δικαίου αίσθημα», όπως έγραψαν πολλές εφημερίδες, στην υπόθεση του ναυαγίου του «ΣΑΜΙΝΑ»;

Δε λέμε, η αίτηση αναίρεσης είναι μια θετική ενέργεια, αλλά το περί δικαίου αίσθημα δεν αποκαταστάθηκε. Το πολύ να δημιουργήθηκαν και πάλι κάποιες προσδοκίες, αλλά η αποκατάσταση είναι πολύ μακριά ακόμη.

Ποιος δεν καταλαβαίνει, άραγε, ότι δεν έχουν αποδοθεί στο παραμικρό οι σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την ιστορία αυτή. Ποιος δε βλέπει, ότι κανένας φραγμός δεν έχει μπει στην ασυδοσία των εφοπλιστών της ακτοπλοΐας που κάνουν ό,τι θέλουν στο λιμάνι και ευρύτερα και, μάλιστα, με την προστασία του κρατικού μηχανισμού.

Αλλωστε, είναι πρόσφατες στη μνήμη του οποιουδήποτε, οι εικόνες παρακρατικών τραμπούκων να χτυπάνε τους ναυτεργάτες στην καλοκαιρινή απεργία τους και η βαθιά αντιδημοκρατική επιστράτευση άρθηκε μόλις πριν από λίγες μόνο μέρες.

Και πέρα απ' αυτά, πιστεύει κανένας, ότι μπορεί να αποκατασταθεί το «περί δικαίου αίσθημα», όσο ο εκάστοτε υπουργός Ναυτιλίας είναι ο θεσμοθετημένος διεκπεραιωτής αιτημάτων των εφοπλιστών;

ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ διάφορους αυτόκλητους εκπροσώπους κατά καιρούς αλλά η προσπάθεια Κακαουνάκη - Ευαγγελάτου να αναγορευτούν σε εκπροσώπους των δημοσιογράφων και μάλιστα να μιλάνε για «επίθεση εναντίον του κλάδου» είναι μάλλον για γέλια.

Επειδή ο κόσμος τους ξέρει και τους δυο και διάφορους άλλους του είδους τους (που δυστυχώς πολλαπλασιάζεται τελευταία) ας συγκρατηθούν λιγάκι και τέλος πάντων να μιλάνε για τον εαυτό τους και μόνο.

ΝΕΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ του Μετρό ανακοίνωσε χτες η αρμόδια υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου. Για τις επεκτάσεις όμως των διατεθειμένων κονδυλίων προς την κοινοπραξία των εταίρων του έργου δε μας είπε τίποτε.


Γρηγοριάδης Κώστας

Βλέπετε, αυτού του είδους τα «πανωπροίκια» δεν προαναγγέλλονται. Διαπιστώνονται αργότερα και μάλιστα με δυσκολία μέσα από δαιδάλους προμηθειών και υπερβάσεων.

Οσο για τις ημερομηνίες παράδοσης των έργων, μάλλον στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι πρέπει να αποφεύγουν τη σαφήνεια. Εκτίθεστε βρε παιδιά, εκτίθεστε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ