Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτης, δεν απάντησε και χτες στο πάνδημο αίτημα «δουλιά για όλους» στη συνάντησή του με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους της Ζώνης

Η κοροϊδία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης καλά κρατεί!

Χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Ανωμερίτης, στη διάρκεια συνάντησής του με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργατοτεχνιτών της Ζώνης, επανέλαβε τον κατάλογο των ανέξοδων και καθαρά ψηφοθηρικών υποσχέσεών του, χωρίς να δώσει σαφή απάντηση στο συγκεκριμένο και πάνδημο αίτημα «δουλιά για όλους». Παρουσίασε ως ...«επίτευγμά» του την ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων της Ζώνης από το ΙΚΑ για το 2002, όταν αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει στις αρχές του έτους, δηλαδή πριν από 9 μήνες! Ενώ βρίσκεται στο ...«θα» ακόμα και η υπόθεση της σύνταξης του μητρώου επιχειρήσεων, το οποίο υποτίθεται ότι θα είχε ολοκληρωθεί αυτόν το Σεπτέμβρη.

Δείγμα των πραγματικών προθέσεων του υπουργού αποτέλεσε και το γεγονός ότι ενώ προφορικά είχε δεσμευτεί προς τους συνδικαλιστές ότι θα μεσολαβήσει ώστε να γίνει μία συνάντηση μεταξύ των Σωματείων και του υπουργού Εργασίας, Δ. Ρέππα, με θέμα την τακτική επιδότηση των ανέργων, στο σχετικό δελτίο Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντηση στη δημοσιότητα δεν αναφερόταν κουβέντα.

Ειδικότερα, ο Γ. Ανωμερίτης «έκανε γαργάρα» το αίτημα των εργατοτεχνιτών να εκτελεστεί στη Ζώνη το πρόγραμμα του υπουργείου Αιγαίου για την κατασκευή 10 ακτοπλοϊκών πλοίων και εξακολουθεί να «παίζει» με τα προβλήματα που ταλανίζουν δεκαετίες εργαζόμενους και επιχειρήσεις της Ζώνης, όπως είναι το Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού «ΒΙΟΠΑ». Ειδικά για το τελευταίο αναμάσησε τα περί ολοκλήρωσης των διαδικασιών εγκατάστασης στο ΒΙΟΠΑ, φράση που εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι ακούν εδώ και αρκετά χρόνια!

Ακόμα ο υπουργός είπε, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, ότι θα ζητήσει από την Επιτροπή Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης να μεσολαβήσει «για νέα δέσμη εθνικών κινήτρων υπέρ της μικρομεσαίας Ναυπηγοεπισκευαστικής Επιχείρησης», φράση την οποία οι συνδικαλιστές της Ζώνης τη σχολίασαν ως εξής: «Ζήσε Μάη μου»...

Οσον αφορά στο αίτημα των εργατοτεχνιτών της Ζώνης για τη δημιουργία φορέα που θα αναλάβει την οργάνωση, τη χωροθέτηση και διαχείρισή της, η απάντηση του υπουργού ήταν ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο «θα αρχίσει τις εργασίες της η ειδική πολυμετοχική Αναπτυξιακή Εταιρία, η οποία θα διαχειριστεί τα θέμα της ΝΕΖ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ