Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΔΑΝ
Νέες επιδρομές στο νότο

ΧΑΡΤΟΥΜ.-

Εισβολές σε 11 χωριά του Νότιου Σουδάν έκαναν χτες κυβερνητικά στρατεύματα, σκοτώνοντας 16 πολίτες και αρπάζοντας για σκλάβους 300 γυναικόπαιδα κατήγγειλαν χτες μέλη της οργάνωσης «Χριστιανική Διεθνής Αλληλεγγύη».

Οι εισβολές στα χωριά του νότου και οι απαγωγές γυναικών και παιδιών έγιναν στην περιοχή Μπαχρ-ελ Γαζάλ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι αιχμάλωτοι - σκλάβοι μεταφέρθηκαν σε βόρειες περιοχές της χώρας που ελέγχονται από τη σουδανική ισλαμική χούντα.

Σε επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της «Χριστιανικής Διεθνούς Αλληλεγγύης», Χανς Στακελμπέργκερ προς το ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, απηύθυνε έκκληση για τη λήψη μέτρων κατά του σουδανικού καθεστώτος, το οποίο, όπως είπε, «επιδίδεται στις απαγωγές χωρικών στο νότο και εξανδραποδίζει Χριστιανούς και Ανιμιστές, προκειμένου να κάμψει τον αγώνα των ανταρτών».

Ο Στακελμπέργκερ σημείωσε στην επιστολή του πως η συντριπτική πλειοψηφία των Σουδανών σκλάβων είναι γυναίκες και παιδιά και πως οι μαρτυρίες τους αποκαλύπτουν ένα «ξεκάθαρο σχέδιο σκληρής φυσικής και ψυχολογικής κακοποίησης, όπως ξυλοδαρμό, βιασμούς, ρατσιστικές και θρησκευτικές επιθέσεις, απειλές θανάτου και βίαιο προσηλυτισμό στο Ισλάμ ή συμμετοχή σε «στρατόπεδα σκληρής εργασίας».

Πάντως, η παραπάνω οργάνωση έχει επικριθεί από διάφορες πλευρές τα τελευταία χρόνια, καθώς η πρακτική της «Διεθνούς Χριστιανικής Αλληλεγγύης» στη μαζική εξαγορά σκλάβων τροφοδοτεί, κατά τους επικριτές της, το σκλαβοπάζαρο στο Σουδάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ