Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ - ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Συνεχίζουν την απεργία - αποχή

Eurokinissi

Εγκατέλειψαν χτες τα μπλόκα στις Εθνικές οδούς οι παραγωγοί και οι πωλητές στις λαϊκές αγορές. Ωστόσο, συνεχίζουν την απεργία-αποχή από τις λαϊκές αγορές. Η απόφαση πάρθηκε από τις Ομοσπονδίες των παραγωγών και των πωλητών λαϊκών αγορών, μετά από συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Απ. Φωτιάδη, ο οποίος τους ενημέρωσε για την εμμονή της κυβέρνησης να εφαρμόσει το μέτρο των ταμειακών μηχανών από 1/1/2003, σε όσους εμπορεύονται βιομηχανικά και βιοτεχνικά είδη (ενδύματα, υποδήματα, είδη οικιακής χρήσης κλπ.). Οι διευκρινίσεις του Απ. Φωτιάδη δεν ικανοποίησαν τους παραγωγούς και τους πωλητές, αφού δεν τους είπε τίποτα το καινούριο. Αυτός είναι και ο λόγος, που αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή, αφού βασικό αίτημα των κινητοποιήσεών τους ήταν να αποσυρθεί το μέτρο εφαρμογής των ταμειακών μηχανών σε κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, από σήμερα οι παραγωγοί και οι πωλητές θα ξεκινήσουν καμπάνια ενημέρωσης με ανακοινώσεις που θα μοιράζονται στους χώρους των λαϊκών αγορών. Χτες, παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης - οι ίδιοι αυτοί που εμπαίζουν τους παραγωγούς και τους πωλητές - σημείωναν ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή που έχει συσταθεί από τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Γεωργίας και Μεταφορών, για να εξεταστεί το θέμα του ενιαίου τιμολογίου στα αγροτικά προϊόντα. Το ενιαίο τιμολόγιο είναι ένα θέμα που το ανακινεί μόνον το υπουργείο Ανάπτυξης, αφού θεωρείται αδύνατη η εφαρμογή του από το υπουργείο Γεωργίας.

Χαρακτηριστικό του κυβερνητικού εμπαιγμού απέναντι στους παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών είναι το γεγονός ότι την ώρα που χτες παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης έκαναν λόγο για αλλαγή του συστήματος φορολόγησης των αγροτών, λίγο αργότερα ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης δήλωνε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τρόπου φορολόγησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ