Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ -ΣΩΣΙΒΙΟ

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΔΥΟ: «Με όρους εθνικών εκλογών θα περάσει το τελευταίο δεκαήμερο πριν από τις αναμετρήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το παιχνίδι αρχίζει να παίζεται χωρίς κανόνες, και στελέχη των δύο μεγάλων κομμάτων ανεβάζουν διαρκώς τους τόνους, ενώ τα επιτελεία καταφεύγουν στις συνταγές της αρνητικής διαφήμισης για να πλήξουν τους αντίπαλους συνδυασμούς». (ΒΗΜΑ)

«ΠΑΓΙΔΕΣ»: «Ακροδεξιός ιός χτυπά τη ΝΔ. Οι επιτελείς της Ρηγίλλης με δύο λαθεμένες και εκ διαμέτρου αντίθετες επιλογές παγιδεύτηκαν σε μια εκλογική αναμέτρηση, στην οποία πλέον κυριαρχεί η σχέση της ΝΔ με την ακροδεξιά. Στη Θεσσαλονίκη μια ενδεχόμενη εκλογή του γνωστού για τις φιλοβασιλικές και φιλοχουντικές απόψεις Π. Ψωμιάδη, δίνει υπόσταση στο φάντασμα της ακροδεξιάς, ενώ στην Αθήνα ο Κ. Καραμανλής δέχεται πιέσεις να προχωρήσει σε συμφωνία με τον Γ. Καρατζαφέρη» (ΝΕΑ).

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ...«Στην ακύρωση της στρατηγικής του Κώστα Καραμανλή για το μεσαίο χώρο στοχεύει το κυβερνών κόμμα, ελπίζοντας ταυτόχρονα και σε προσέγγιση στο δεύτερο γύρο των ψηφοφόρων της Αριστεράς. Η κυβέρνηση, μέσω του εκπροσώπου της Χρήστου Πρωτόπαππα και όχι μόνο, θα σηκώσει τις επόμενες ημέρες το θέμα των "παζαριών" της Ρηγίλλης με τον ακροδεξιό υποψήφιο Γ. Καρατζαφέρη, ενώ θα αναρωτηθεί για τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας με πρόσωπα γνωστά για τις ακροδεξιές τους τοποθετήσεις (Β. Σκουρής -ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ: «Επί της ουσίας όμως το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να στριμώχνει τη ΝΔ για τρεις ειδικούς λόγους: 1. Το κυβερνητικό κόμμα εκτιμάει ότι με τον τρόπο αυτό θα κινητοποιηθούν οι δικοί του ψηφοφόροι, σε τρόπο ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά συσπείρωσης, τα οποία σε αρκετές περιοχές της χώρας παραμένουν στο επίπεδο του 55%-65%» (Γ. Χρ. Παπαχρήστου -ΝΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ