Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Στο Αυτόφωρο για αφισοκόλληση!

Εξι νέοι συνελήφθησαν, γιατί κολλούσαν αφίσες, που καλούσαν σε συμμετοχή στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 4 Οκτώβρη

Αντιμέτωποι με μια νέα αυταρχική επιχείρηση τρομοκρατίας και φίμωσης κάθε αντίθετης φωνής, βρέθηκαν προχτές το βράδυ, έξι φοιτητές στο Ρέθυμνο, οι οποίοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο για να αθωωθούν.

Οι συλλήψεις των φοιτητών έγιναν από την αστυνομία επειδή έκαναν αφισοκόλληση, καλώντας στην αντιπολεμική συγκέντρωση που γίνεται την Παρασκευή 4 Οκτώβρη από μαζικούς φορείς της πόλης, με αφορμή τη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που γίνεται στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο Ρέθυμνο.

Οι έξι νέοι κρατήθηκαν όλο το βράδυ στα κρατητήρια και το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, όπου τελικά και αθωώθηκαν.

Χτες, από νωρίς το πρωί, εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες, με συνθήματα και πανό που έγραφαν «Οχι στην κρατική τρομοκρατία», βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια, για να δηλώσουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους έξι νέους. Ηταν ένα προμήνυμα - εκδήλωση και της αντίθεσης του ρεθυμνιώτικου λαού και της νεολαίας στη νέα σφαγή που ετοιμάζουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες, σε βάρος του λαού του Ιράκ.

Κάλεσμα για συμμετοχή

«Οχι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των εμπόρων του πολέμου σε βάρος των λαών», δηλώνουν ο υποψήφιος Νομάρχης Ρεθύμνου Αντώνης Ουρανός και η υποψήφια Δήμαρχος Ρεθύμνου Αθηνά Γιανναράκη - Πιταδάκη, καλώντας το λαό του Ρεθύμνου να συμμετάσχει μαζικά στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημαρχείο, που οργανώνουν μαζικοί φορείς της πόλης, ενάντια στις ορέξεις των ιμπεριαλιστών για νέο αιματοκύλισμα του ιρακινού λαού.

Οι δύο υποψήφιοι ζητούν από την κυβέρνηση να διαχωρίσει τη θέση της και να μη διαθέσει καμιά εξυπηρέτηση στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους, που θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε ορμητήριο κατά του λαού του Ιράκ, όπως το διέθεσε εναντίον των λαών της Γιουγκοσλαβίας και του Αφγανιστάν.

* Την ανοιχτή έκκληση των τεσσάρων υποψήφιων Νομαρχών Κρήτης της ΝΑΣ, για κοινό Μέτωπο ενάντια στην προετοιμασία για νέο γύρο πολέμου των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Ιράκ, υπογράφει και η υποψήφια Δήμαρχος Ρεθύμνου, Αθηνά Γιανναράκη - Πιταδάκη με το συνδυασμό «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Ρεθύμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ