Κυριακή 6 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Κυριακή (6/10)
  • Από την έκθεση του Σ. Μαυρομμάτη στο Μουσείο Μπενάκη
    Από την έκθεση του Σ. Μαυρομμάτη στο Μουσείο Μπενάκη
    Το κιθαριστικό συγκρότημα «Nova Guitar Orchestra» δίνει συναυλία, στις 8.30μ.μ., στη Μουσική Σκηνή «Αθηνά» (Λ. Ποσειδώνος 3, παραλία Μοσχάτου - Ν. Φαλήρου). Είσοδος ελεύθερη.
Δευτέρα (7/10)
  • Τελευταίες ημέρες (θα διαρκέσει έως τις 13/10) της φωτογραφικής έκθεσης της Ζωής Χατζηγιαννάκη, που φιλοξενείται στο χώρο τέχνης «Αιγόκερως» (Ξενοκράτους 45).
  • «Πίνδαρος ο υμνητής του ιδεώδους» είναι το θέμα της εκδήλωσης, στις 8μ.μ., στην Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5). Θα μιλήσουν οι Γιώργης Γιατρομανωλάκης και Μ.Ζ. Κοπιδάκις. Ποιήματα θ' αποδώσουν οι Αρης Λεμπεσόπουλος και Μάνια Τεχριτζόγλου.
Τρίτη (8/10)
  • «Φρεζάροντας τον ουρανό» είναι ο τίτλος της έκθεσης του Εκτορα Μαυρίδη, που εγκαινιάζεται (8.30μ.μ.) στην αίθουσα Tέχνης «Παρατηρητής» στη Θεσσαλονίκη.
  • Εκθεση - χάπενινγκ του Γιάγκου Ανδρεάδη με τίτλο «Εντυ (-πους), ο άλλος ράφτης του Παναμά», στην Αίθουσα «Αγγελος Σικελιανός» της Τεχνόπολις (Πειραιώς 100). Μια σύνδεση της τραγικής φιγούρας του Οιδίποδα με την αυτοκαταστροφική, μίζερη και σχεδόν κωμική όψη του «Ράφτη του Παναμά».
Τετάρτη (9/10)
  • Εγκαινιάζεται (7μ.μ.) στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση ζωγραφικής του χαράκτη - ζωγράφου Γιάννη Κυριακίδη. Ο καλλιτέχνης εικονογραφεί γνωστά παραμύθια με την ακριβή λεπτομέρεια της μινιατούρας.
  • Εργο του Γιάννη Κυριακίδη
    Εργο του Γιάννη Κυριακίδη
    Η Κομπανία του Δημήτρη Κώτσικα θα προσφέρει μια «γεύση» από τα «Χάλκινα Κοζάνης», το νέο CD της κομπανίας, στις 7μ.μ., στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, στην Πλάκα. Είσοδος ελεύθερη.
  • Σήμερα και αύριο, στο «AN Olon» εμφανίζεται το συγκρότημα «Κισμέτ» (ΗΠΑ -Φύρομ), παρουσιάζοντας ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από τη Βαλκανικής έθνικ μέχρι τους ηλεκτρονικούς ήχους. Μαζί τους τα «Κίτρινα Ποδήλατα».
Πέμπτη (10/10)
  • Στην αίθουσα τέχνης «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη), φιλοξενείται ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: «Εικαστικός Οκτώβρης». Παρουσιάζονται 26 έργα, δημιουργίες των: Αθηναΐς (Ξένου), Κ. Δριμιτίνου, Μ. Νικολάου, Α. Βορεάδου, Κ. Καρακίτσου και Ανθής Υφαντή - Στεφοπούλου. Θα διαρκέσει έως τις 18 του Οκτώβρη.
  • Εργα Σοστακόβιτς, Αλμπινόνι, Μπαλτά κ.ά. παρουσιάζει η Καμεράτα, στο Μέγαρο Μουσικής (8.30μ.μ.), με μαέστρο τον Αλκη Μπαλτά και σολίστ τους Σωκράτη Ανθη (τρομπέτα) και Γιώργο Λαζαρίδη (πιάνο).
Παρασκευή (11/10)
  • Η όπερα του Ρίχαρντ Στράους «Η γυναίκα χωρίς σκιά» ανεβαίνει στο Μέγαρο Μουσικής (7μ.μ.), σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χάμπε και μουσική διεύθυνση Μίκαελ Σένβαντ.
Σάββατο (12/10)
  • «Σωκράτης Μαυρομμάτης, φωτογραφίες 1975 - 2002 από τα έργα στην αθηναϊκή Ακρόπολη», τιτλοφορείται η ενδιαφέρουσα έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη και διοργανώνεται από την Υπηρεσία Συντηρήσεως Μνημείων Ακροπόλεως. Οι φωτογραφίες (κυρίως ασπρόμαυρες), καλύπτουν τριάντα σχεδόν χρόνια συστηματικών εργασιών στην Ακρόπολη και παρέχουν άμεση πληροφόρηση για τη διαδικασία συντήρησης και αναστήλωσης των μνημείων, προβάλλοντας το κάλλος της αθηναϊκής αρχιτεκτονικής των κλασικών χρόνων.

Ο πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης
Ο πιανίστας Γιώργος Λαζαρίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ