Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους

H συνεχιζόμενη με συμμετοχή 100%, για πέμπτη σήμερα μέρα, απεργία των εργαζόμενων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που διεκδικούν την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας και η αρραγής ενότητα έχουν ενσπείρει τον πανικό σε ορισμένους κύκλους που διοχετεύουν καταστροφολογικές φήμες για να συκοφαντήσουν την απεργία.

Σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο σύρεται στα δικαστήρια με αίτηση του δημάρχου, Β. Παπαγεωργόπουλου, που εκτός των άλλων ζητά να επιβληθεί σε κάθε μέλος της διοίκησης του σωματείου πρόστιμο 3.000 Ευρώ, για «ηθική βλάβη». Παράλληλα λοιπόν με τις δικαστικές διώξεις, έχουν επιστρατεύσει τις γνωστές κατηγορίες που εκτοξεύονται ενάντια σε κάθε μαζική απεργία. Ορισμένοι, λένε, παρεμποδίζουν εργαζόμενους να προσέλθουν στην εργασία τους. Δεν υπάρχει προσωπικό ασφαλείας, κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων γιατί δεν εξυπηρετούνται τα νοσοκομεία, η πόλη έχει πνιγεί στα σκουπίδια και άλλα παρόμοια.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διαβεβαιώνουν ότι προσωπικό ασφαλείας υπάρχει, όπως και αρκετός αριθμός απορριμματοφόρων για τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Ο Σάββας Τσακμακίδης, μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που χτες ήταν με την ομάδα περιφρούρησης στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην περιοχή Φοίνικα, μας δήλωσε ότι όλη αυτή η εκστρατεία κατασυκοφάντησης της απεργίας έχει σκοπό να καλύψει το πραγματικό πρόβλημα που ανάγκασε τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο και που η ευθύνη γι' αυτό βαραίνει τη διοίκηση. Σημαίνει ακόμα, πρόσθεσε ο Σ. Τσακμακίδης, ότι «κάποιοι έχουν πανικοβληθεί με την επιτυχία της απεργίας και προσπαθούν με όλα τα μέσα να σπάσουν την ενότητα των απεργών και να μετατοπίσουν τις ευθύνες, για όλες τις αρνητικές συνέπειες αυτής της εργατικής κινητοποίησης, στις πλάτες των εργαζομένων. Εμείς, κατέληξε, συνεχίζουμε την απεργία και δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μας, αν οι υπεύθυνοι δεν πάρουν αμέσως τα μέτρα για την ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζόμενων. Μόνο έτσι θα λήξει η απεργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ