Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχίζονται οι σφαγές από παραστρατιωτικούς

O εκπρόσωπος της FARG Ρ.Ρέγιες που βρίσκεται στην Ισπανία για συνομιλίες

Associated Press

O εκπρόσωπος της FARG Ρ.Ρέγιες που βρίσκεται στην Ισπανία για συνομιλίες
ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Πάντα με την κάλυψη των Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, οι παραστρατιωτικές ομάδες, γνωστές και ως «τάγματα θανάτου», συνεχίζουν το μακάβριο και παντελώς αποκρουστικό έργο τους: Τη θανάτωση, εκτέλεση επί της ουσίας, αθώων πολιτών και κυρίως χωρικών, εξαιτίας της σχέσης τους και των φιλικών τους διαθέσεων με τους αντάρτες και κυρίως τις «Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας», τις FARC-EP.

Μετά το αιματηρό Σαββατοκύριακο, που τα τάγματα θανάτου αποκεφάλισαν 28 αγρότες, άλλοι είκοσι προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των σφαγιασθέντων. «Τουλάχιστον είκοσι χωρικοί θανατώθηκαν την Τετάρτη στη Βόρεια Κολομβία από ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς», ανακοίνωσε χτες ο εισαγγελέας της επαρχίας Κάρμεν δε Μπολίβαρ, Χούλιο Σάντσες.

Συγκεκριμένα, η σφαγή έγινε στο χωριό Λα Σιέρα, κοντά στην Κόρντομπα, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι οι δράστες έφεραν τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτούς που εισέβαλαν την περασμένη βδομάδα σε δύο οικισμούς της Κάρμεν δε Μπολίβαρ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 54 άτομα. Οι παραστρατιωτικές οργανώσεις, που έχουν εξαπολύσει μαζικές επιθέσεις στη Βόρεια Κολομβία εδώ και μερικές ημέρες, υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι δε διέπραξαν σφαγές, αλλά ότι συγκρούστηκαν με αριστερούς αντάρτες και ότι οι νεκροί ήταν μέλη των «Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας».

Εντούτοις, τόσο οι δικαστικές αρχές της περιοχής, όσο και παρατηρητές, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων, πιστεύουν ότι οι δολοφονηθέντες ήταν απλοί πολίτες και όχι μέλη ακροδεξιών ή ακροαριστερών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ