Παρασκευή 25 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στιγμιότυπα...

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που από νωρίς άρχισαν να καταφθάνουν εκεί. Πολλοί παρέμειναν όρθιοι καθόλη τη διάρκεια της ομιλίας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, «ρουφώντας» κάθε λέξη. Μια ομιλία, που πολλές φορές διακόπηκε από χειροκροτήματα και συνθήματα όπως: « ΚΚΕ ισχυρό - μέτωπο λαϊκό» και «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

* * * * *

Στα μάτια των συγκεντρωμένων ξεχώριζε κανείς την απόφαση να αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις και σ' αυτήν τη σκληρή εκλογική μάχη - κόντρα και στη νέα αντικομμουνιστική υστερία, ορισμένων όψιμων τιμητών του Κομμουνιστικού Κινήματος - προκειμένου να ενισχυθεί το εκλογικό ποσοστό του Κόμματος. Προκειμένου το Κόμμα να συνεχίσει να δίνει τις μάχες του και μέσα στη Βουλή με καλύτερους όρους. Να δοθεί ώθηση στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου πάλης.

* * * * *

Το θέμα των εκλογών ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια, στο μπαρ του θεάτρου πριν την έναρξη της ομιλίας. Μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ συζητούσαν για τους ανθρώπους που θα προσεγγίσουν, ανέλυε ο ένας στον άλλον τα επιχειρήματα του Κόμματος και την Εκλογική του Διακήρυξη. Κοινή συνισταμένη όλων των συζητήσεων, η διαπίστωση της αναγκαιότητας για δουλιά σπίτι το σπίτι, για τη διάδοση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, για την απόκρουση των επιθέσεων που θα δεχτεί προεκλογικά το Κόμμα.

* * * * *

Μέλη του Κόμματος μοίραζαν την Εκλογική Διακήρυξη και προεκλογικά υλικά του ΚΚΕ, ώσπου έφτασε η ΓΓ, οπότε όλοι έσπευσαν να την υποδεχτούν, να της σφίξουν το χέρι και να την καλωσορίσουν. Λίγη ώρα αργότερα, η Αλ. Παπαρήγα ανέβαινε στο βήμα που το στόλιζε ένα τεράστιο πανό: «ΝΑΙ υπάρχει λύση - λαϊκό μέτωπο αντίστασης, ρήξης, ανατροπής. Ποιοι θα φτιάξουν το μέτωπο; ΕΜΕΙΣ, ο κυρίαρχος λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ